La Biblioteca de Masquefa acollirà avui, dimecres, 17 d’abril, la xerrada ‘Una aproximació a la macrobiòtica: alimentació ecològica i energètica’. A càrrec de Manel Arias, titulat en Dietètica i Nutrició, i xef especialitzat en bio-dietètica, macrobiòtica i alimentació energètica, la sessió tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes.

L’activitat està oberta a tothom i s’adreça especialment a persones amb pocs o cap coneixement del que és la macrobiòtica i l’alimentació energètica que es plantegin millorar la seva alimentació per guanyar en salut i qualitat de vida.

L’alimentació macrobiòtica es basa en la medicina xinesa i el budisme zen, on salut és sinònim de l’equilibri entre els principis del ‘yin’ (femení: fred i fosc) i del ‘yang’ (masculí: calent i lluminós), els quals estan presents en tota la natura. Segons aquesta filosofia, l’absència de malalties es produeix quan aquests dos principis es troben en equilibri. S’aconsegueix aquest equilibri mitjançant una alimentació adequada, la tolerància i la serenor espiritual. Aquesta teoria estableix una dependència i una relació directa entre l’estat d’ànim i l’alimentació.