El documental és obra de les masquefines Marta Martín i Marta Caravaca.
El pròxim dimecres 7 de juny la Biblioteca municipal acollirà a partir de les 18.30 h la projecció de “Llunàtiques”, un documental elaborat per les masquefines Marta Martín i Marta Caravaca i que gira entorn del biaix de gènere en la salut de les dones.
A la sessió hi participaran també les seves dues autores, que protagonitzaran una conversa al voltant del documental un cop finalitzada la projecció. En aquest sentit, la celebració d’aquesta trobada manté un estret vincle amb la commemoració fa uns dies al municipi del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.
Quin és l’argument de “Llunàtiques, cícliques i empoderades”?
“Llunàtiques, cícliques i empoderades” és una denúncia a les injustícies que pateix la població femenina per un sistema mèdic que té el cos de l’home com a referent d’investigació. Exposa com afecta el biaix de gènere a les usuàries del sistema sanitari. En aquest documental diferents professionals brinden la seva informació i recomanacions per mostrar aquest tema de manera que tothom, però sobretot les dones, comencin a ser conscients que moltes vegades la salut femenina queda en un segon pla.
Qui són les seves autores?
Marta Martín és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Combina la seva feina d’encarregada de la comunicació, la creació de contingut i la comunicació amb el client a un centre de benestar a Barcelona amb la gestió de xarxes socials de manera Freelance.
Marta Caravaca és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Combina la seva feina d’encarregada de la comunicació digital i la creació de contingut a una empresa esportiva de Sant Cugat i al Festival RBLS Teatre Jove amb tasques com a Freelance. A més, és realitzadora i productora a Gusto Audiovisual.
Juntes han treballat a diferents projectes audiovisuals, el més recent el podcast “Tía, ahora te cuento”.