El bon temps ja truca a la porta. I, un any més, els masquefins li donarem la benvinguda amb la Festa de Sant Isidre, la celebració amb què retem el nostre particular homenatge al patró de la vila i rememorem també els nostres orígens vinculats a la pagesia. Des del divendres 15 de maig i fins al diumenge 17, la Festa Major Petita convertirà els carrers de la vila, la renovada Plaça de l’Estació i la Sala Polivalent en un gran escenari on se succeiran tota mena d’activitats per a totes les edats.

L’Ajuntament i diverses entitats han organitzat una programació que ens farà aixecar del sofà amb actes de gran tradició, algunes novetats i propostes per a tots els públics.

(Consulteu la programació)

Tradició i novetat
En l’agenda tradicional hi destaquen especialment el Sopar de Faves i el lliurament de les Faves d’Argent, els guardons amb què cada any es reconeix la tasca de dos masquefins que han treballat desinteressadament per millorar la qualitat social, cultural, esportiva i associativa de la vila. També els dos correfocs –l’infantil i l’adult-, la cercavila, el tradicional ball de la garlanda i la missa en honor a Sant Isidre.

L’aire fresc l’aportaran novetats com l’exposició de Conxi Rubio a la Biblioteca titulada ‘Handbags’ -on la bossa de mà es converteix en obra d’art- i el concert d’inauguració del grup de rock Metzina, les havaneres amb els Pescadors de l’Escala –el grup més antic de l’havanera i cançó de taverna, distingit el 2014 amb la Creu de Sant Jordi-, la ballada de sardanes -que torna després d’alguns anys d’absència- i el concert de les noies del Cor Geriona, que posarà la traca final a la festa.

Una festa per a tots els públics
Sant Isidre no s’oblida tampoc dels més petits, que podran xalar amb dos espectacles infantils, un d’ells itinerant, un parc d’inflables, i un trenet que, per segon any, els passejarà pel poble. També per segona vegada els joves gaudiran d’una Nit de Versions, divendres, i els qui encara conservin forces podran allargar la gresca amb una empalmada.

També els esports seran protagonistes del Sant Isidre 2015 amb la festa de fi de temporada de la lliga d’hivern i els campionats de petanca i de tir al plat.

Venda de tiquets per al Sopar de Faves
Totes les activitats són gratuïtes a excepció del Sopar de Faves. Els tiquets tenen un preu de 7 euros i es poden comprar fins al 14 de maig a les oficines de l’Alzinar, a l’Estanc i a la Llibreria Moral. En cas de pluja el Sopar de Faves es farà a la Sala l’Aglà de l’Alzinar i els espectacles infantils es traslladaran a la Sala Polivalent.