La festa del Dia d’Andalusia que organitza la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores continua superant-se any rere any. Aquest dissabte se’n va fer la quarta edició. I la Polivalent es va omplir de gom a gom, amb més assistents que mai.

La celebració -que vol reunir la comunitat andalusa almenys una vegada l’any per poder recordar les seves arrels i mantenir-les vives- ja ha traspassat de bon tros les fronteres de Masquefa. Cada vegada són més les persones vingudes d’altres pobles veïns, com ara Piera, Sant Esteve Sesrovires o Martorell, que es desplacen fins al municipi per gaudir-ne.

La commemoració del Dia d’Andalusia va començar amb l’actuació del cor de la ‘cofradía’. Després es van enfilar a l’escenari els ‘cantaores’ i ‘bailaores’ de ‘Son de tacón’, un grup de flamenc que ja compta amb un gran cartell en les festes i sales barcelonines. La professora de ball de la ‘cofradía’, Marina Parra, s’hi va afegir per improvisar un aplaudit ball conjunt.

Els tres grups de flamenc de la ‘cofradía’, els dos de nenes i el d’adultes, van tancar l’espectacle, amb una actuació que va posar dempeus els assistents. També cal destacar el paper de la presentadora, Rosi Moreno, que a més de donar entrada a les actuacions va fer riure tothom amb el seu habitual sentit de l’humor i també va ballar.