El cap de setmana del 12 i 13 de setembre Masquefa tornarà a submergir-se en el túnel del temps per viatjar al passat i recordar els seus orígens vinculats a la vinya i el camp. Ho farà amb una nova edició de la Festa del Raïm, la qual mantindrà l’esquema d’èxit que es va introduir el 2013, quan la celebració es va renovar i potenciar.

 

Fira de tastets
Organitzada per l’Ajuntament, la Festa del Raïm d’aquest 2015 tornarà a incloure la Fira de tastets i venda de vins, caves, restauració i pastisseria, amb la participació de diverses bodegues, cellers, restauradors i pastisseries masquefines i d’altres localitats de l’entorn. 

Durant tota la jornada de dissabte, de les 12 del migdia a les 3 de la tarda, i de les 6 de la tarda a les 10 de la nit, els visitants podran acontentar el paladar, a preus que oscil·laran entre 1 i 3 euros, amb els tastets d’una gran varietat de vins, caves, platets i dolços que oferiran les parades instal·lades a la Plaça de l’Estació. L’Ajuntament hi habilitarà un punt de venda on es podran adquirir les fitxes-tiquets per als tastets i les copes gravades amb el logotip de la festa.

Activitats de dinamització
També dissabte hi haurà diferents activitats per dinamitzar la fira, com per exemple una caravana de ruquets gratuïta per als més petits, els jocs gegants i populars que s’instal·laran al Passatge dels Bastoners, i una demostració, a càrrec de Punt Taronja, d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, amb degustació per al públic. Com a novetat, podrem gaudir d’una mostra d’oficis, amb un picapedrer, un bufador de vidre, un manyà, un escultor i un premsador de vi.

Cercavila de carros i cavalls i trepitjada popular
La Festa del Raïm tornarà a donar un gran protagonisme a la tradició, amb dues activitats que cada any atrauen un gran nombre de públic. Així, el mateix dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es farà la popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet, els quals transportaran el raïm pels carrers de Masquefa tal i com es feia antigament. El recorregut començarà al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo i, al voltant de 2/4 de 8, finalitzarà a la Plaça de l’Estació, on tindrà lloc la trepitjada popular. Els infants podran enfilar-se a la trepitjadora per convertir, amb la força dels seus peus, els grans de raïm en most.

Concert del grup Painomi
La Festa del Raïm continuarà l’endemà, diumenge, a les 6 de la tarda, amb l’actuació a la Plaça de l’Estació del grup de música Painomi, que oferirà el concert ‘Estimat convidat 2.0’. En cas de pluja, el concert es traslladarà a cobert, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.

La celebració, que té el suport de la Diputació de Barcelona, compta també amb la col·laboració de l’ADF, Can Massana, Carros i Cavalls d’Antoni Malet de Sant Llorenç d’Hortons, Explotacions Agrícoles Junyent, Punt Taronja, la Comissió Exposició Artistes Locals, Protecció Civil i Ràdio Masquefa.