Masquefa celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Festa del Raïm, la celebració amb què la vila viatja fins al passat per a recordar els seus orígens pagesos i el paper determinant que la vinya ha tingut en l’economia local.

(Consulteu el programa)

La Festa del Raïm, que aquest any s’allargarà tres dies, divendres, dissabte i diumenge, presenta importants novetats. Entre aquestes destaca la inauguració, divendres 14, d’una exposició d’etiquetes d’ampolles de cava; un berenar amb pa i xocolata, que tindrà lloc dissabte 15, un maridatge de vins i formatges, organitzat per l’Alzinar, i un concert de violoncel i clarinet a la Capella del Roser, que el diumenge 16 acollirà el seu primer acte musical des de la rehabilitació.

Els actes centrals de la Festa del Raïm tornaran a ser, dissabte a la tarda, la passejada amb carros i cavalls pels carrers de Masquefa, a càrrec de Pere Aloy i Carros i Cavalls d’Antoni Malet, i la posterior trepitjada popular de raïm a la plaça de l’Estació, que ens ensenyaran com es transportava el raïm i es feia el most antigament.

La Festa del Raïm l’organitzen l’Ajuntament de Masquefa i l’Alzinar, i compta amb la col·laboració de l’ADF, Carros i Cavalls d’Antoni Malet de Sant Llorenç d’Hortons, Pere Aloy i Explotacions Agrícoles Junyent.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 14 de setembre
Inauguració de l’exposició ‘Etiquetes d’ampolles de cava’
Exposició a càrrec de Dora Torres
A les 18.30h a la Biblioteca
L’exposició es podrà visitar des del 14 al 28 de setembre

Dissabte 15 de setembre
Berenar de pa i xocolata
A les 17.30h al Recinte Rogelio Rojo

Passejada amb carros i cavalls
(Recorregut: sortida del Recinte Rogelio Rojo – C/ Santa Clara – Av. Catalunya – C/ Sant Antoni fins a l’Ajuntament – C/Major – C/ Pau Margarit – C/Pau Bruna fins a la plaça de l’Estació)

Trepitjada popular
A les 19h a la Plaça de l’Estació
Amb la col·laboració de l’ADF

Concurs Tasta Vins
A les 19h a la Sala d’Actes de l’Alzinar
Organitza: L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural

Maridatge de vins i formatges
A les 20h a la Sala d’Actes de l’Alzinar
Organitza: L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural

Havaneres amb Mar i Vent
A les 20h a la Plaça de l’Estació

Diumenge 16 de setembre
Música a la Capella del Roser
Duet de violoncel i clarinet amb Aina Amat i Albert Tomàs
A les 18.30h a la Capella del Roser