La setzena edició de la Festa del Rocío, celebrada aquest cap de setmana, va registrar una gran participació i va batre els rècords d’assistència dels darrers anys. El bon temps, el reconeixement del que gaudeix aquesta cita després de tots aquests anys, i un programa ampli i de qualitat, van fer que nombrosos masquefins i també veïns d’altres localitats sortissin al carrer per gaudir de la festa, tres intensos dies organitzats per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores.

La celebració es va estrenar divendres amb una sessió de música a l’aire lliure, al pati de la Rojo, amb el DJ Àlex Castells.

L’endemà, dissabte, es va reprendre amb el tradicional recorregut ‘rociero’ pels carrers de la vila, que va donar pas a un dinar de germanor que va reunir 120 comensals al pati de la Rojo. A la tarda també un gran nombre de persones van gaudir a la Sala Polivalent d’un festival de sevillanes amb les actuacions del grup de la Cofradía, amb coreografia de Marina Parra, i del grup Amanecer de Piera.

Dissabte a la nit l’acció es va traslladar de nou al pati de la Rojo per servir el plat fort de la festa: les actuacions dels masquefins El Garri i Los de la Calle i del grup convidat D’Bohemia. El festival va ser amenitzat per la masquefina Rosa Moreno, que va engrescar els assistents a ballar i a gaudir intensament de les actuacions.

La setzena Festa del Rocío de Masquefa es va tancar diumenge amb un altre clàssic, la missa ‘rociera’ a la parròquia de Sant Pere, que aquest any va ser cantada, per primera vegada, pel cor de la Cofradía.

Els organitzadors valoren molt positivament la gran afluència de públic que va obtenir la festa i ja pensen a repetir-la l’any vinent.