La Festa del Rocío que organitza la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores perquè la comunitat andalusa recordi les seves arrels va tornar a registrar una molt bona participació, tant de masquefins com de veïns vinguts d’altres municipis de les rodalies.

La celebració va arrancar divendres, al pati de la Rojo, amb una terrassa d’estiu amb música en viu punxada pel DJ Raúl Aguado. Dissabte al matí es va fer el tradicional recorregut rociero, que va acabar també a la Rojo, on va tenir lloc un dinar popular amb l’assistència de vuitanta persones.

A la tarda i a la nit de dissabte va ser quan la festa va concentrar la major afluència de públic. Primer, amb el festival de sevillanes i flamenc que van protagonitzar l’Escola de Ball de la Cofradía (amb coreografies de Marina Parra) i l’Escola de Ball Amanecer de Piera, així com amb el posterior recital poemes a càrrec de Manuel Cerro i Brigit Ortega.

I, més tard , amb les actuacions de El Biles i Alejandro Condes, que van presentar els seus nous discs. El festival el va amenitzar Rosa María Moreno amb el seu habitual bon humor.

La festa es va tancar diumenge amb una missa rociera cantada pel cor de La Cofradía.