L’ús inadequat de diferents eines de les xarxes socials ha generat molta inquietud i nombrosos conflictes. En resposta a aquest fenomen el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha activat el ‘Protocol de prevenció, detecció i intervenció enfront el ciberassetjament entre iguals’. Des d’aquest protocol podeu accedir a tota mena d’informació relacionada amb el tema, aprofitant els enllaços que hi trobareu.

També ha estat publicat el document ‘Orientacions per al tractament del mal ús de les pàgines INFORMER’.

Els espais en què es dóna el conflicte són, d’una banda una aplicació anomenada Gossip i d’altra banda unes pàgines de Facebook anomenades INFORMER.

Gossip (disponible només per iPhone i iPad), és una aplicació de tafaneries amb més de 26.000 usuaris, molts d’ells estudiants de secundària. Va començar a funcionar poc abans de Nadal. A hores d’ara preocupa la facilitat i freqüència amb què apareixen continguts vexatoris.

El primer INFORMER va néixer a la UAB el 15 de gener i en dues setmanes l’experiència s’ha estès a totes les universitats catalanes i un 20% dels centres de secundària de Catalunya. També es coneixen informers creats ja arreu del món. El fenomen s’ha estès també a tot tipus d’àmbits. Presenten una diferència clara amb l’aplicació Gossip: tenen uns controladors del que pot sortir publicat. Això pot fer que l’informer sigui correcte i també obre la possibilitat a ser denunciat al propi Facebook, Twitter o als Mossos d’Esquadra.