La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’empresa pública GISA, ha adjudicat a l’empresa Constructora de Calaf les obres de construcció del nou edifici de l’Escola Masquefa II, que fa així un nou pas endavant.

Els treballs es van adjudicar el dia 23 d’aquest mateix mes de setembre per un import de 3.016.203 euros, més IVA. Les obres tenen un termini d’execució d’11 mesos.

Al concurs convocat per la Generalitat per redactar el projecte bàsic i executar les obres del nou edifici de l’Escola Masquefa II s’hi van presentar inicialment un total de 78 empreses, de les quals el Govern en va acabar seleccionant 5 perquè presentessin l’avantprojecte i l’oferta econòmica. Entre aquestes cinc, finalment el Govern català ha elegit la proposta de Constructora de Calaf en considerar-la la més avantatjosa.

La redacció del projecte bàsic i les obres de l’escola van sortir a concurs per 3.472.887,93 euros (IVA exclòs).

La construcció de la nova escola la va aprovar el Govern de la Generalitat el 30 de juny de 2009, amb un pressupost de 3.946.307 euros IVA inclòs.

El nou edifici de l’escola Masquefa II es construirà a l’esplanada del costat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), on es farà també el nou institut. Serà una escola de nova construcció amb una línia d’educació infantil i primària i capacitat per a 225 alumnes entre 3 i 12 anys.