Ni tan sols el mal temps va ser obstacle perquè Masquefa donés dissabte una nova lliçó de solidaritat. La marató infantil que va organitzar l’empresa Acemar -amb la col·laboració de diversos comerços, empreses, entitats i l’Ajuntament- per recaptar fons per al tractament de l’Ian, un nen de 5 anys de Sant Sadurní d’Anoia afectat d’un càncer, va ser un autèntic èxit de participació.

Al llarg de tot el dia, i especialment a la tarda, la Sala Polivalent de la Rojo es va convertir en un bullici de gent que no es va voler perdre l’autèntic bombardeig d’activitats que els havien preparat els organitzadors.

Durant dotze hores ininterrompudes, petits i grans van gaudir plegats dels inflables d’Euroatracciones, del taller de maquillatge infantil de L & Dansy Make UP, d’un taller de xanques del Centre d’Esplai Giravolt, del contacontes dels Teatrerus o del concert de Painomi.

També van xalar amb l’espectacle de circ, malabarisme i entreteniment ‘Quimera’, a càrrec de la companyia Escarabellos, amb el conte que els va explicar Montserrat Rabat, d’Africa Stop Malaria, i amb una sessió d’aeròbic infantil dels alumnes del Bonavista Gym, a més de quedar bocabadats amb els trucs del mag Pep Maria.

A l’escenari de la Polivalent també s’hi van enfilar les alumnes de l’Escola de Dansa Noemí Rubira, el grup Brincadeira, amb un eixordidor espectacle de ritme i tabals, els nens i nenes del Bonavista Gym, que ens van ensenyar com es practica un art marcial com el ‘muay thay’, el grup de ball del Rocío, amb la seva exhibició de sevillanes, i Vintage Band, que va tancar les actuacions amb un gran concert.

També el FC Masquefa es va sumar a aquesta iniciativa solidària amb un partit de futbol contra els veterans del RCD Espanyol. Exjugadors de la talla de Lauridsen, Sergio, Àngel Morales o Toni Velamazán, entre altres il·lustres, van quedar xops de cap a peus per la intensa pluja. Això sí, van endosar una previsible golejada d’escàndol als voluntariosos jugadors masquefins. I és que, aquesta vegada més que mai, el resultat era el de menys.

Els assistents a la marató infantil van tenir al seu abast diverses fórmules per col·laborar amb la campanya de recollida de fons que ha iniciat la família de l’Ian. A la Polivalent es va habilitar un punt amb guardioles fetes per a recaptar aportacions, es van vendre productes solidaris -entre aquests els cors elaborats per l’Esplai Giravolt- es van recollir taps de plàstic i es va sortejar una gran panera amb productes i articles regalats pels comerços i les empreses de Masquefa, La Beguda i Piera, i gestionada per l’Associació de Can Parellada. També es van destinar a la marató els beneficis del servei de bar. En total es van recaptar 4.465 euros, els quals contribuiran a finançar el tractament mèdic que l’Ian ha de seguir a Nova York.

Els organitzadors agraeixen públicament la generositat de tots els qui van assistir a la marató, així com l’esforç de tots els voluntaris que s’hi van implicar i la col·laboració altruïsta de les entitats, comerços i empreses que la van fer possible, a més de l’Ajuntament.

Encara pots ajudar l’Ian!
Els qui no van poder ser a la marató infantil de dissabte tenen encara altres maneres d’ajudar l’Ian. La seva família ha obert un compte on tothom pot fer les seves aportacions:

-Titular : Ian García González
-Entitat: Caixa de Catalunya
-Nº de compte: 2013 0429 13 0202856425

També han engegat una campanya de recollida de taps de plàstic. L’Ajuntament de Masquefa s’ha sumat a la iniciativa i ha habilitat dos punts de recollida on podeu portar els vostres taps: a l’edifici de l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al CTC (avinguda Catalunya, 60). També es recullen taps a les escoles de Masquefa.  Una altra forma de col·laborar en la campanya per l’Ian és enviar un SMS amb el text “Ayuda (espai) Ian” al 28099.  Trobareu més informació al blog que ha obert la família (ttp://ayudaaian.com) i al facebook (‘Vamos a ayudar a Ian’).

A l’Ian García li van diagnosticar, el 26 febrer 2010, un neuroblastoma estadi 4, un càncer infantil que afecta el sistema nerviós. La seva vida va canviar d’una manera inesperada: va començar quimioteràpia inductiva i cirurgia per eliminar el tumor i van haver d’extreure-li el ronyó esquerre i autotransplantar-li la medul·la. Ara, amb la malaltia controlada i en remissió, els metges recomanen a la família fer 8 cicles d’immunoteràpia a Nova York, d’un cost de 50.000 euros cadascun, per tal de reduir les probabilitats de reaparició de metàstasi. A dia d’avui l’Ian ja ha pogut fer dos cicles i estan funcionant. Però per augmentar les probabilitats de curació li resten uns altres sis cicles, amb un cost total de 300.000 euros.