El cos realitza durant la pandèmia tasques de control i d’informació entre la població, i ha obert diferents expedients sancionadors per comportaments incívics o per incompliment de les mesures de seguretat.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, la Policia Local de Masquefa ha reforçat i intensificat la seva vigilància, patrullatge i activitat pels carrers i espais públics del municipi amb l’objectiu de vetllar pel compliment de totes les mesures de seguretat i restriccions establertes per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19, proporcionar informació de servei als veïns i comerços, i prevenir actituds incíviques que puguin comprometre la salut i el benestar de la població.

En aquest sentit, entre les accions que està duent a terme el cos hi ha la verificació del compliment de l’horari de tancament de locals, controls de mobilitat de vehicles, o vigilància del compliment de les mesures de seguretat al transport públic (ferrocarrils i autors, especialment). A més, els agents també han dissolt botellons, han identificat els seus responsables i han formalitzat una vintena de denúncies per aquesta pràctica negligent.

Mentrestant, prèvia tasca informativa, també s’han sancionat diferents veïns pel mal ús de la mascareta o pel fet de no portar-ne en espais públics, i per no respectar la distància interpersonal. En aquest sentit, s’han interposat una quinzena de denúncies per desobediència a l’hora de posar-se la mascareta, totes elles corresponents a persones reincidents. En alguns d’aquests casos, a més, les actuacions s’han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració ciutadana. I és que han estat diversos els veïns – a qui l’Ajuntament agraeix la seva col·laboració- que han posat en coneixement de la Policia Local actituds incíviques com aquesta.

Amb tot, des de la Policia Local s’ha observat una disminució considerable del nombre de persones que no compleixen amb l’obligatorietat de dur mascareta.