L’Ajuntament posa en valor l’alta participació assolida en les diferents propostes que s’han organitzat al municipi per a commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Masquefa deixa enrere un 8M i un cap de setmana en què les activitats lúdiques i reivindicatives per a commemorar el Dia Internacional de les Dones han estat les grans protagonistes, gràcies a la implicació de veïns i entitats.

Les diferents propostes impulsades per la nova Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i el teixit associatiu local han comptat amb una alta participació malgrat el context de pandèmia, i des del consistori es vol agrair públicament la implicació de la població en una diada que enguany, més que mai, ha esdevingut d’especial rellevància. I és que el 8M d’aquest 2021 posava l’accent en com la Covid-19 ha fet paleses les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones, i apostava per a seguir lluitant perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avenços socials que s’han assolit els darrers anys.

Isis Abad, regidora d’Igualtat, explica que “la valoració que fem del seguiment d’aquest 8M a Masquefa i La Beguda Alta és molt positiva”, i destaca que “les diferents propostes que hem celebrat ens han permès comprovar de primera mà que la lluita segueix ben viva i que cada cop són més les persones sensibilitzades al respecte”.

Neix la nova Regidoria d’Igualtat

Ahir dilluns, 8 de març, el Casal de Joves va esdevenir l’epicentre de l’activitat del Dia Internacional de les Dones. A la tarda l’equipament va acollir la presentació oficial de la nova Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, encapçalada per la regidora Isis Abad, i que compta amb Pilar Irigaray com a delegada. I ambdues, juntament amb l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, també van ser les encarregades de dur a terme la presentació i la lectura del manifest institucional del 8M.

 

 

A continuació, també es va presentar el vídeo i l’exposició del projecte #lesdonesnoensaturemmsqf, que recull imatges i missatges de les dones de Masquefa en commemoració del 8 de març. La mostra es pot visitar durant tot el mes de març a l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal i al Casal de Joves i l’Ajuntament agraeix la implicació de totes les persones que hi han pres part activament.

 

 

 

Mentrestant, Ràdio Masquefa i La Beguda Alta també es va sumar a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb una entrevista a la regidora d’Igualtat, Isis Abad; a la delegada d’Igualtat, Pilar Irigaray; i a la directora de producció de FibracatTV (nou canal de televisió en clau feminista), Maria Darnell.

 

 

I finalment, fins aquest 8 de març la pèrgola del Centre Tecnològic Comunitari es va il·luminar de color lila amb motiu del 8M. Cal recordar, a més, que durant tot el mes de març la Biblioteca Municipal exposa una selecció de llibres d’autores de diversos gèneres com la novel·la, poesia, teatre o divulgació, entre d’altres.

Èxit de participació en les activitats del cap de setmana

Si bé l’epicentre de l’activitat del Dia Internacional de la Dona va tenir lloc ahir, els dies previs els veïns també van poder gaudir de diferents propostes; entre elles el concert “Prenem l’escenari” organitzat pel Casal de Joves, amb la participació d’una seixantena d’assistents d’edats diverses i amb l’actuació de les artistes Ksu, Nina Cintas i Mar.

Ksu va oferir un recital contundent i reivindicatiu a ritme de rap; Nina Cintas va preparar especialment per a l’ocasió un seguit de covers de diferents artistes femenines com Rozalén, Amy Winehouse, Chavela Vargas o For Non Blondes entre d’altres; i Mar va oferir un parell de versions a veu i ukelele. Aquest concert -celebrat el divendres dia 5- tenia com a objectiu reivindicar la falta de referents femenins als escenaris i la importància de programar artistes femenines durant tot l’any, més enllà del 8M, per a crear una programació cultural paritària on dones i homes tinguin una representació igualitària.

I finalment, diumenge 7 de març també es va celebrar una passejada feminista i una penjada de llaços de la mà de Constel·lació Lila Associació Feminista de Masquefa.