Masquefa és un dels vuit municipis anoiencs que forma part d’aquest projecte.

Dimecres 1 de desembre el municipi dels Hostalets de Pierola va acollir una nova sessió de la Xarxa TET-Anoia Sud. Durant la trobada els alcaldes dels vuit municipis que integren la xarxa -entre ells, Masquefa- van signar presencialment els convenis reguladors de  la continuïtat de la Xarxa TET Anoia-Sud i del PFI-PTT  i van fer balanç de l’activitat duta a terme al llarg dels darrers anys a través d’aquests projectes.

En concret, es va signar l’addenda del Conveni Marc de la Xarxa, amb una durada fins desembre de l’any 2024; i el Conveni  de col·laboració entre els ajuntaments de l’Anoia Sud relatiu a la col·laboració de programes de Formació i Inserció en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PFI-PTT).

Qui forma i com s’articula la Xarxa TET-Anoia Sud?

La Xarxa TET-Anoia Sud la configuren vuit municipis de la Comarca de l’Anoia: La Pobla de Claramunt, Els Hostalets de Pierola, Capellades, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia, Piera, Masquefa i La Torre de Claramunt.

La Xarxa TET- Anoia Sud s’articula a través d’un conveni marc intermunicipal creat l’any 2008 entre els vuit municipis de l’Anoia Sud amb la voluntat de donar resposta al procés de canvis demogràfics, socials i econòmics de territori amb les noves necessitats educatives, formatives i laborals, especialment de la població juvenil del territori. Aquest conveni te una durada renovable i es prorroga a través de la signatura de l’addenda que els vuit alcaldes dels ajuntaments esmentats signen conjuntament cada quatre anys.

Quins son els objectius de la Xarxa TET-Anoia Sud?

  • Valorar i fer una diagnosi de l’oferta formativa i laboral del territori.
  • Establir accions de retorn al sistema educatiu, formatiu i laboral.
  • Millorar l’oferta formativa.
  • Acompanyar i orientar en la tria educativa.
  • Consolidar el treball en xarxa i l’optimització de recursos.
  • Establir un Pla de comunicació de la xarxa TET i la creació de recursos.
  • Valorar la gestió Tècnica en la cerca de finançament.