L’Ajuntament de Masquefa, mitjançant l’empresa municipal Masquefa Impulsa SL, ha ampliat la capacitat i la velocitat de la xarxa wifi municipal Masquefa Sense Fils per millorar el servei als usuaris. A més, gràcies a aquesta millora tècnica a partir d’ara es podran donar d’alta més ràpidament les persones que es troben en llista d’espera per disposar d’aquest servei, així com també les persones que el vulguin sol·licitar per primera vegada.

Pel que fa a les persones que es troben en llista d’espera, les altes s’assignaran per ordre de sol·licitud. Rebran un SMS al seu telèfon mòbil avisant-los que ja poden anar al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) per signar el contracte d’alta del servei. Si ja havien rebut aquest SMS amb anterioritat poden adreçar-se directament al CTC també per signar el contracte.

Pel que fa a les persones que vulguin sol·licitar el servei de Masquefa Sense Fils per primera vegada, han de fer-ho al Centre Tecnològic mitjançant una instància que se’ls facilitarà allà mateix.

Diferents productes segons les necessitats

Amb la xarxa wifi Masquefa Sense Fils l’Ajuntament vol fomentar l’ús de les noves tecnologies i posar Internet a l’abast de tothom, contribuint així a eliminar el que es coneix com la fractura digital.

Masquefa Sense Fils permet als vilatans, les comunitats de veïns, les empreses i els emprenedors connectar-se a Internet i gaudir d’altres serveis ja sigui des de l’ordinador de casa o des de qualsevol punt de l’exterior amb el portàtil, el telèfon mòbil o la PDA.

Masquefa Sense Fils posa a l’abast dels usuaris 5 productes diferents a preus realment assequibles i amb un servei de proximitat, d’acord amb les necessitats dels vilatans, les comunitats de veïns, els emprenedors i les empreses.

D’altra banda, la voluntat de l’Ajuntament és incorporar nous serveis i prestacions a la xarxa. Actualment s’estan duent a terme proves pilot per poder incorporar en el futur la telefonia de veu IP, un sistema de telefonia per Internet que comporta importants descomptes en la factura respecte a la telefonia convencional, i que permetrà mantenir els números 93 772 i poder aglutinar en un únic proveïdor els 2 serveis (telèfon fix i Internet).