Aquest mes d’octubre ha començat la temporada de tardor a l’espai municipal Zona Lliure de Masquefa. La Zona Lliure és un espai d’oci de l’Ajuntament on s’organitzen nombroses activitats, totalment gratuïtes, per als adolescents i joves d’entre 12 i 17 anys. Els participants en aquestes activitats es comprometen a no consumir tabac, alcohol ni altres drogues.

La iniciativa s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de les Drogodependències de l’Ajuntament de Masquefa, el qual té per objectiu prevenir el consum de drogues entre els adolescents i joves. La Zona Lliure és un punt de referència per a la joventut, un espai on poder gaudir de diverses alternatives d’oci a canvi del seu compromís a no consumir drogues.

Per a aquesta tardor s’han organitzat tallers de cocktails sense alcohol, de hip hop (mitjançant el qual es tractarà el tema de la sexualitat) i de grafittis. També s’ha habilitat a la Zona Lliure un espai multimèdia, on adolescents i joves poden descobrir diverses maneres de jugar a la Play Station, s’ha preparat un circuit d’aventura, on es pot escalar un rocòdrom, passar per un pont de mico i tirar-se en tirolina, i s’han organitzat partits de bàsquet a 3 i sessions de cinema per a joves.

Les activitats les dirigeix un dinamitzador, en coordinació amb l’equip tècnic de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament. Les activitats de la temporada de tardor es duran a terme cada divendres i dissabte dels mesos d’octubre i novembre, de les 17h a les 20h de la tarda, al recinte Rogelio Rojo. A la Zona Lliure els adolescents i joves també poden gaudir durant tot l’any d’activitats permanents, com ara tennis taula, billar o diversos jocs de taula, entre d’altres iniciatives lúdiques, formatives i de sensibilització.