El text, aprovat amb el suport de tots els grups municipals, referma l’oposició en bloc del consistori al projecte d’ampliació de l’equipament i reitera el contingut íntegre de totes les al·legacions presentades a finals del mes de novembre per aturar aquest procediment.

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa, reunit dijous 20 de desembre en sessió ordinària, va aprovar per unanimitat una moció relativa al capteniment del consistori sobre el dipòsit controlat i l’ECOPARC4 de Can Mata. El text, que va comptar amb el suport unitari de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament, pretén donar resposta a les informacions i afirmacions aparegudes el passat 29 de novembre en un comunicat oficial fet públic per l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola.

En aquest sentit, la moció aprovada reitera el contingut íntegre de totes les al·legacions aprovades unànimement el mes de novembre pel consistori masquefí, l’Ajuntament de Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia en defensa únicament del benestar del conjunt de la població i que, entre d’altres, insten a aturar el projecte d’ampliació de l’abocador de Can Mata promogut per l’empresa CESPA Gestió de Residus, S.A (que suposaria un increment respecte l’actual estructura d’un total de 17,3 hectàrees i 4,5 milions de mestres cúbics) i a fixar una data de tancament definitiva d’aquest equipament.

El text, a més, també exigeix a l’alcalde dels Hostalets de Pierola la immediata convocatòria de la Comissió d’Informació i Seguiment del Dipòsit de Can Mata i l’ECOPARC4, per valorar en el marc de la Comissió l’actuació i la situació plantejada amb l’ampliació en tràmit.

L’Ajuntament nega en bloc les afirmacions emeses per l’alcalde d’Hostalets de Pierola

El passat 29 de novembre, l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola va emetre un comunicat en resposta a les al·legacions i a la moció presentades per l’Ajuntament de Masquefa el dia 21 de novembre, en el qual es qualificaven d’errònies i inexactes les informacions contingudes al text aprovat pels consistoris masquefí i pierenc i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Així, la moció aprovada aquest mes de desembre per l’Ajuntament de Masquefa lamenta profundament i nega categòricament les afirmacions publicades per l’alcalde d’Hostalets de Pierola; entre d’altres, aquelles que vincularien l’oposició al projecte d’ampliació de l’abocador de Can Mata únicament a una suposada voluntat del consistori masquefí d’obtenir millores econòmiques. Amb tot, l’Ajuntament de Masquefa fa pública la seva voluntat de resoldre aquestes diferències en un debat a fons a les instàncies oportunes.

En aquesta línia, el consistori masquefí, reitera, tal i com es pot comprovar a la memòria del ‘Projecte Tècnic d’una nova fase d’explotació, per la sol·licitud de modificació substancial de l’autorització ambiental del Dipòsit controla de Can Mata’, del maig de 2017; que el projecte proposat per CESPA Gestió de Residus, S.A. esdevé en tota regla una notable ampliació de l’actual estructura de l’abocador de Can Mata; i no pas de l’”obertura d’una nova cel·la” tal i com sosté l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola.

Així mateix, defensa que l’únic propòsit real de les al·legacions presentades per aturar el projecte d’ampliació és defensar la salut de tots els habitants i combatre l’impacte ambiental i paisatgístic que genera l’abocador. Per tot plegat, el text assegura que “barrejar una lluita veïnal amb l’obtenció de beneficis material és un recurs indigne i del tot impropi d’un Ajuntament com el d’Hostalets de Pierola”.

Finalment, respecte a les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Masquefa, l’Ajuntament de Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia, el consistori masquefí avança que la tramitació d’aquestes davant l’Agència de Residus de Catalunya es manté plenament vigent.