Dimarts va incorporar-se a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis un altre veí del municipi que es trobava en situació d’atur i que ha estat contractat temporalment per l’Ajuntament mitjançant un nou pla d’ocupació propi. Es tracta d’un oficial de segona (paleta) que realitzarà els treballs del pla que el Consistori està executant des de fa unes setmanes per reformar i remodelar diverses places, jardins i carrers del municipi, així com també tasques de conservació i manteniment d’espais i equipaments municipals.

Aquesta és la vuitena persona que s’incorpora a la Brigada Municipal en les darreres dues setmanes mitjançant tres plans d’ocupació finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb fons propis de l’Ajuntament. La setmana passada ja van començar a treballar uns altres 2 oficials de segona i cinc peons d’obres i serveis. La persona ara contractada ja va ser candidat aleshores i es trobava formant part d’una borsa de treball per a possibles contractacions. Totes aquestes persones han estat contractades per un període de 6 mesos, a jornada complerta.

Aquestes 8 incorporacions se sumen a les 7 persones en atur a les quals l’Ajuntament ja va poder contractar –també per sis mesos, i a jornada complerta- entre final de 2013 i principi d’aquest 2014 mitjançant uns altres tres plans d’ocupació promoguts per la Generalitat, així com a d’altres treballadors a l’atur que van participar en plans d’ocupació impulsats en anys anteriors.

Amb aquestes polítiques actives per fomentar l’ocupació, l’Ajuntament vol contribuir a pal·liar la problemàtica de la taxa d’atur, proporcionant feina majoritàriament a persones que provenen de la construcció, un dels sectors més castigats per la crisi.