L’Ajuntament de Masquefa condemna els reprovables fets protagonitzats avui pel regidor de Força Masquefa Juan José García Mora i demana que la justícia actuï amb celeritat i contundència. L’Ajuntament anuncia la seva intenció de personar-se com a acusació publica contra els fets pressumptament delictius del regidor. També emprendrà accions perquè s’inhabiliti García Mora del càrrec de regidor.

Segons la Policia Local i diversos testimonis presencials, aquest matí el senyor Juan José García Mora ha col·locat en una barana de davant de l’Ajuntament una bandera espanyola. Un veí del municipi ha procedit a retirar la bandera i mentre parlava amb un segon veí que es trobava al carrer, García Mora, que s’esperava a l’interior de la seva furgoneta, ha arrancat el vehicle, ha pujat sobre la vorera i els ha envestit brutalment, provocant ferides greus en la cama d’aquest segon veí.

A més García Mora ha baixat del vehicle, ha agafat el pal de la bandera, que estava a terra, i ha intentat agredir-los. La ràpida intervenció de diversos veïns i de la Policia Local han impedit fets encara més greus. García Mora ha estat reduït i detingut per la Policia Local de Masquefa i actualment es troba detingut a Martorell sota custodia dels Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament de Masquefa ha convocat aquest vespre un ple extraordinari per reprovar aquests lamentables fets i demanar l’actuació contundent de la justícia. Els grups municipals de CiU, PM-PSC-APM, PP i Esquerra-AM han aprovat una resolució amb els següents acords:

-Primer. DEMANAR Justícia, Justícia amb majúscules, davant dels lamentables fets rotagonitzats avui pel senyor Juan José García Mora.

-Segon. APROVAR que l’Ajuntament de Masquefa es presenti com a acusació particular en els fets presumptament delictius comesos avui pel senyor García Mora.

-Tercer. INSTAR a prendre les mesures oportunes per a la inhabilitació del senyor García Mora com a regidor d’aquest Ajuntament.

-Quart. REPROVAR la lamentable actitud del senyor García Mora com a representant municipal de part dels veïns del nostre municipi.

-Cinquè. Els Regidors de l’Ajuntament de Masquefa no permetran l’actitud de boicot i d’insult d’aquest Regidor i que alteri el correcte funcionament d’aquesta institució democràtica

-Sisè. DONAR suport als dos veïns agredits i a les seves famílies i expressar el nostre desig d’una ràpida recuperació.

-Setè. AGRAIR a tots els assistents a aquest plenari l’ampli suport donat als Regidors que formen la Corporació.

-Vuitè. MANIFESTAR que aquesta declaració institucional no es cap guerra de banderes, sinó la reprovació d’uns actes que no haurien d’haver succeït mai i menys per part de un representant públic.

La resolució afegeix que "el senyor García Mora no és digne representant dels veïns d’aquest municipi, a la vegada que posa en perill el funcionament de les institucions democràtiques i fins i tot la integritat dels representants i els ciutadans".

En finalitzar el ple, l’alcalde de Masquefa ha manifestat que "tots els regidors d’aquest Ajuntament ens sentim avui més orgullosos que mai de representar el poble de Masquefa" i ha agraït les múltiples mostres de suport que el Consistori ha rebut dels vilatans. El nombros públic que omplia la Sala de Plens ha tancat la sessió amb un unànime i emotiu aplaudiment.