El projecte té com a objectiu millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació. Les empreses interessades ja poden presentar les seves sol·licituds fins el 8 de juny.

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) han posat en marxa la segona edició del projecte ‘Comerç 21’.

La iniciativa compta amb el suport directe de l’Ajuntament de Masquefa i s’adreça als comerços i serveis amb objectiu de millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona, a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes amb capacitat de millora i creixement del negoci.

L’acció consisteix en el suport, assessorament i acompanyament personalitzat a les empreses seleccionades: diagnosi de l’empresa, disseny d’un pla d’accions, execució i acompanyament. Recentment s’ha donat el tret de sortida al procés de selecció de les empreses de comerç o serveis. En aquest sentit, les candidatures es poden presentar fins el 8 de juny omplint un formulari a través del web www.comerc21.cat.

‘Comerç 21’ definirà i posarà en marxa les estratègies que puguin impulsar els negocis participants, realitzant una diagnosi, un pla de millora individualitzat per a cadascuna de les empreses (en funció de les necessitats detectades) i donant suport a la implementació de les mesures concretes. Durant les diferents fases del programa hi haurà sessions de networking i col·lectives, així com d’assessorament i acompanyament individualitzat per part d’experts en les matèries que s’hagin de reforçar en cada cas (economicofinancera; redefinició del model de negoci; visual merchandising; comunicació i màrqueting; aparadorisme; gestió d’estocs, etc.).

En aquest programa es donarà suport, segons les necessitats de cada cas, a millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis com ara, redefinir el model de negoci, comercialització i marketing, digitalització, equip humà, professionalització i gestió, entre d’altres.

El projecte està dirigit a un màxim de 50 empreses, preferentment micro empreses comercials o de serveis; localitzades en trama urbana dels municipis de la província de Barcelona, i amb capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci. El cost total de les accions a rebre per cada empresa selecciona està valorat 2.624 euros, dels quals l’empresa beneficiaria ha d’aportar 121 euros (IVA inclòs) un cop sigui seleccionada, la resta de l’import serà subvencionat per la Diputació de Barcelona i PIMEC.