Els emprenedors masquefins que elaborin el seu pla d’empresa acompanyats pel consistori tindran accés al finançament dels seus projectes i activitats empresarials en unes condicions preferents mitjançant el programa ‘BStartup’ de Banc Sabadell.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i la Directora Regional del Baix Llobregat Nord-Anoia, Maria Ángeles Gelado Ferrero, van signar dimecres 18 d’octubre el conveni ‘BStartup’ perquè emprenedors i empreses locals puguin accedir a crèdits bancari per finançar projectes. A través d’aquest acord, Banc Sabadell oferirà finançament amb condicions més favorables a tots els emprenedors que elaborin el seu pla d’empresa acompanyats pel servei d’empresa de la Regidoria Econòmica de l’Ajuntament.

El Programa ‘BStartup’ dóna llum verda al crèdit a emprenedors i petites i mitjanes empreses, però també ofereix d’altres serveis bancaris -préstecs, avals, targetes i assessorament-. Així, els beneficiaris podran acollir-se també a d’altres productes, com ara el compte expansió negocis, e-commerce, línies subvencionades o crèdits i serveis de banca a distància. A més, el conveni també preveu l’impuls a la vila de sessions de formació sobre temàtiques de finançament i sobre gestió de pagaments en entorns virtuals, impartides per professionals de Banc Sabadell.

L’Ajuntament, pont entre l’emprenedor i el banc

L’alcalde Xavier Boquete ha destacat en la signatura que “s’acompleixen dos dels objectius cabdals de l’Ajuntament: crear i consolidar empreses al municipi i facilitar que els emprenedors i les petites i mitjanes empreses tinguin més fàcil l’accés al finançament”. Boquete, finalment, ha afegit que “aquest sector és molt important arreu de la comarca i del país per contribuir a la reactivació econòmica.”

Per la seva part, la representant del Banc Sabadell explica que “aportem tota la necessitat que pugui tenir l’emprenedor, des de les cobertures de la seva operativa bàsica i fins el finançament. Li donarem el nostre assessorament si el projecte té viabilitat i l’acompanyarem en tota la seva carrera i trajectòria, no només al principi.”

A través del programa ‘BStartup’ de Banc de Sabadell, l’Ajuntament aposta per una nova iniciativa amb l’objectiu d’enfortir l’assessorament, la formació i l’acompanyament en els inicis de l’activitat empresarial per promocionar l’esperit emprenedor i el desenvolupament del teixit productiu de Masquefa i de les rodalies.