Amb l’eslògan “Fem cultura”, l’Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa un nou programa estable d’activitats i serveis culturals. “Fem cultura” engloba activitats que actualment ja es duen a terme i d’altres activitats de nova creació, amb els objectius d’apropar la cultura als vilatans i vilatanes, garantir una oferta variada, de qualitat i estable, i educar la sensibilitat vers la cultura. El programa s’adreça als masquefins i masquefines.

“Fem cultura” inclou l’espai de debat i història “Cafès amb Història”, una activitat ja creada i consolidada i que consisteix en xerrades, documentals, sessions de cinema i sortides culturals dedicades, cada mes, a una temàtica històrica diferent.

 

Sortides a espectacles

Una de les novetats de la programació són les sortides culturals i de turisme cultural que es faran mensualment. Així, per exemple, es programen sortides al teatre, a espectacles de música i de dansa i a exposicions, així com també itineraris culturals, visites a museus o rutes i recorreguts turístics. El mes de gener ja es va fer una sortida al musical “Mamma Mia” i aquest febrer s’anirà a veure “La sonrisa Etíope”, de Pepe Rubianes. Per al març hi ha prevista una sortida a l’espectacle “Cabaret”.

Sota el paraigües de “Fem cultura” també es programaran durant l’any, i fora del calendari festiu, activitats com teatre amateur, concerts, cinemes, conferències, presentacions de publicacions d’història local, cursets, documentals, tallers i concursos.

Finalment, el programa vol potenciar les activitats a la biblioteca, ja que se’n farà com a mínim una cada mes, adreçada a públics de totes les edats (infantil, joves, familiar i adult). Es pensa en activitats orientades a potenciar la biblioteca com a centre de lectura i cultura, com per exemple tallers, contes, conferències, cursets, exposicions o concursos.

“Fem cultura” té també com a objectius ensenyar a estimar la cultura popular i tradicional, fomentar la formació i el coneixement mitjançant les activitats culturals, facilitar un espai d’intercanvi i comunicació i animar la participació vilatana.