Els joves i les joves de Masquefa van tenir dissabte, 13 de novembre, l’oportunitat d’explicar quines són les seves preferències respecte als usos que ha de tenir el nou Casal de Joves que s’està construint a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i sobre el model de gestió d’aquest equipament. El col•lectiu de joves va respondre positivament al fòrum de debat organitzat per les regidories de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament per a recollir les seves propostes. S’hi van inscriure fins a 72 joves, els quals van participar-hi activament. D’aquesta manera, el Consistori ha pogut conèixer de primera mà les seves opinions, suggeriments i preferències.

Durant la jornada de treball, que es va dur a terme de les 10 del matí a les 2 del migdia, les regidories de Joventut i Participació Ciutadana van poder recollir les idees i suggeriments que van fer els joves sobre els usos que ha de tenir el nou Casal i també sobre la fórmula per a gestionar-lo, a més d’altres propostes que van fer els participants. El fòrum es va desenvolupar mitjançant diverses dinàmiques de treball adreçades a dos grups: d’una banda, els joves de 12 a 18 anys, i d’altra banda, els joves majors de 18 anys.

Els participants van fer propostes sobre qüestions com ara quina informació hauria de tenir el Punt d’informació Juvenil del Casal, quins serveis ha d’oferir, quins tallers es podrien fer a l’aula-taller, quines activitats es poden desenvolupar en els dos grans espais polivalents que s’hi construeixen, o quin ús tindran els tres despatxos del centre.

També es va demanar als participants la seva opinió sobre la possibilitat que el nou Casal el gestioni conjuntament una comissió de joves i l’Ajuntament, o bé el gestioni directament el Consistori. A més els joves van poder formular tot tipus de suggeriments sobre aquest nou equipament.

Una vegada recollides i ordenades les propostes, la següent fase del fòrum serà el retorn. Aleshores l’Ajuntament exposarà les conclusions i donarà resposta a les propostes de tots els joves que van fer la seva inscripció i que van participar en la jornada de treball.