L’equip de govern de Masquefa continua la seva ofensiva perquè s’acabin, d’una vegada per totes, les pudors que des de fa temps desprenen l’abocador de Can Mata i l’Ecoparc 4, instal·lats al municipi veí dels Hostalets de Pierola.

Fa mesos l’Ajuntament ja va reclamar reiteradament a l’empresa CESPA, que gestiona l’abocador, i al consorci gestor de l’Ecoparc que prenguessin les mesures oportunes per resoldre aquesta desagradable problemàtica, sense que a hores d’ara ni l’empresa ni el consorci “hagin estat capaces de donar una explicació sobre la causa que origina les fortes i insistents pudors, i encara menys d’aportar una solució i fixar una data perquè la problemàtica quedi definitivament resolta”, lamenta l’alcalde, Xavier Boquete.

Davant d’aquesta manca de resposta, l’equip de govern no està disposat a quedar-se de braços plegats i per això ha denunciat els fets davant l’Entitat del Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En una carta enviada al director de l’entitat, l’alcalde expressa “el malestar i la preocupació” de l’Ajuntament per les pudors i li demana que prengui cartes en l’assumpte i “procedeixi a intervenir-hi el més ràpidament possible”.

L’Entitat del Medi Ambient, i també l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat, van tutelar el conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Masquefa va signar el 2008 amb CESPA. En aquest conveni l’empresa es comprometia a emprendre les accions necessàries per minimitzar l’impacte i les molèsties de l’abocador i l’Ecoparc, compromís que ara incompleix, mentre que l’Entitat del Medi Ambient i l’Agència Catalana de Residus es convertien en els garants del compliment d’aquests acords.

L’alcalde espera que la intervenció de l’Entitat del Medi Ambient serveixi perquè CESPA i el consorci assumeixin els seus compromisos i posin el punt final a les pudors, tal i com ja va succeir fa uns mesos, quan, davant les insistents peticions de l’Ajuntament, es va acabar instal·lant una barrera verda vegetal per minimitzar l’impacte visual de l’abocador.