Durant la trobada, organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), es van tractar qüestions estratègiques com l’enllaç de la B-40 amb l’A-2, la millora de la seguretat i la resolució dels problemes de cobertura telefònica als polígons o la necessitat d’impulsar una taula estable per fer un seguiment continuat de les necessitats de les empreses masquefines.

Dimecres 31 de maig, l’Ajuntament i representants del teixit empresarial i industrial masquefí van participar d’una reunió de treball conjunta impulsada per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) –que compta, actualment, amb 550 empreses associades-. A la sessió, celebrada a Masquefa, hi van prendre part l’alcalde Xavier Boquete; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi; el president de l’UEA, Blai Paco; el representant de l’UEA a Masquefa, Miguel Àngel Aceiton; i membres de les diverses empreses i industries amb seu al municipi.

La trobada, presidida per un clima d’entesa i col·laboració, tenia com a objectiu fer balanç de les accions que s’han impulsat des del consistori, traçar conjuntament les línies de treball a seguir de cara als propers mesos i consensuar nous projectes de futur.

Connexió de la carretera B-40 amb l’autovia A-2

Un dels temes que es va posar sobre la taula durant la reunió de treball va ser el desdoblament de la B-224 i l’enllaç de la B-40 amb l’A-2. Projectes “imprescindibles” per al teixit empresarial i per a l’Ajuntament de Masquefa i que Xavier Boquete va assegurar que garantirien “la cohesió territorial; permetrien atraure noves empreses; generarien nous llocs de feina qualitatius, quantitatius i de proximitat tant al municipi com a la comarca de l’Anoia; incrementarien la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit; i reduirien dràsticament l’impacte mediambiental”. Boquete, a més, va manifestar la necessitat de generar un consens social generalitzat al conjunt de la comarca al voltant d’aquesta qüestió.

Per tot plegat, s’ha encarregat a l’Institut Cerdà –fundació de referència a Catalunya en el desenvolupament de projectes de territori- un estudi de viabilitat i dels costos i beneficis d’aquesta infraestructura amb l’objectiu de posar de manifest el seu retorn social, així com el cost d’oportunitat de no tenir aquesta connexió.

Taula empresarial estable

Una altra de les qüestions que va plantejar, en aquest cas, de la mà de Blai Paco –president de la Unió Empresarial de l’Anoia-, va ser l’impuls d’una taula estable que es reuneixi periòdicament al llarg de l’any i on hi tinguin presència l’Ajuntament de Masquefa i els representants de les empreses i industries ubicades al municipi amb l’objectiu de fer un seguiment continuat dels projectes que s’endeguen conjuntament i tractar aquells aspectes que preocupen al teixit empresarial local. En aquesta línia, Paco va destacar que “l’Ajuntament de Masquefa és un referent a tot el territori en col·laboració i implicació público-privada amb les empreses”.

Línies de treball a seguir i nous projectes de futur

La reunió de treball mantinguda dimecres 31 de maig també va permetre fer balanç de les actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament al llarg dels últims mesos per donar resposta a les necessitats del teixit empresarial; entre elles, l’impuls de la fibra òptica als polígons, la senyalització del polígon de La Pedrosa, o la derogació de la taxa per inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors, ascensors.

En paral·lel, l’Ajuntament també va explicar que segueix treballant i mantenint converses amb les operadores per resoldre de forma definitiva el dèficit de cobertura telefònica a les urbanitzacions; i va avançar que al llarg d’aquest 2017 es traurà a licitació pública un contracte que permetrà instal·lar càmeres de seguretat a l’entrada i sortida del polígon de La Pedrosa. Finalment, el consistori també va prendre el compromís de seguir treballant per fomentar l’emprenedoria al territori.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va valorar molt satisfactòriament la reunió de treball mantinguda; va posar en valor l’aposta de l’UEA per fer arribar la trobada a Masquefa; va agrair la presència de Miguel Ángel Aceiton com a representant de l’UEA a Masquefa; i va avançar, finalment, que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Unió d’Empresaris de l’Anoia per publicar una secció fixa de l’UEA a la revista municipal ‘Masquefa Batega’ que permetrà als masquefins conèixer de primera mà l’activitat econòmica del municipi i potenciar el valor de l’empresariat local.