Amb aquesta actuació l’eix comercial es consolida com un espai cívic central del municipi.

El passat divendres 24 de març, en el marc de la Setmana del Comerç, l’Ajuntament i l’entitat ‘Masquefa Comerç’ van presentar conjuntament la nova senyalització i lluminària del carrer Major. A causa de la pluja, l’acte d’inauguració -previst inicialment davant de l’església parroquial de Sant Pere- es va dur a terme a les instal·lacions de Ràdio Masquefa i va evidenciar el clima d’entesa i col·laboració existent entre ambdues parts.

Un carrer Major més sostenible

‘Masquefa Comerç’ ha vist realitzada una de les peticions que havia transmès al llarg dels darrers mesos a l’Ajuntament: la instal·lació d’un nou sistema d’il·luminació LED al carrer Major. L’actuació ha consistit en la substitució de l’enllumenat públic per nous dispositius que permeten reduir fins a un 50% l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle com el CO2.

Un eix comercial consolidat

El nou enllumenat i senyalització, a la vegada, també permetran consolidar el carrer Major com un espai cívic central del municipi i fer créixer i dinamitzar el comerç de la zona. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, assegura que “actuacions conjuntes com aquesta ajuden a fer poble i a que els nostres veïns se sentin com a casa. Encara tenim molt camí per recórrer plegats i esperem que aquest sigui ple d’èxits”. Per la seva part, Hortènsia Rovira, presidenta de ‘Masquefa Comerç’, va agrair a l’Ajuntament el seu suport i també va estendre la mà a “seguir col·laborant plegats”.

En aquest sentit, Ajuntament i ‘Masquefa Comerç’ ja treballen en l’organització del proper acte conjunt: la segona edició del ‘Primavera Shopping Masquefa’, prevista pel 14 de maig coincidint amb la festa de Sant Isidre.