L’Ajuntament de Masquefa ha aconseguit un ajut de la Diputació de Barcelona per convocar un nou pla d’ocupació que, en total, permetrà contractar temporalment, entre gener i febrer, fins a 17 veïns del municipi que es trobin en situació d’atur i que compleixin també la resta de requisits de la convocatòria. A totes aquestes persones se’ls farà un contracte de 6 mesos de durada a jornada complerta.

Inicialment, ja aquest mes de gener vinent, es contractaran 9 persones perquè s’incorporin a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis. En concret s’ha obert un procés de selecció per contractar 1 paleta oficial de primera, 4 paletes oficials de segona, i 4 peons.

Requisits
Com a requisits generals, els candidats a ocupar aquests llocs de treball han de ser persones empadronades a Masquefa, que es trobin en situació d’atur, i que estiguin inscrites a la Xarxa Xaloc (borsa de treball de Masquefa) i a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). En el cas dels 4 peons, a més, cal que siguin usuaris del Serveis Socials. També hi ha altres requisits específics per a cada tipologia de plaça. Les sol·licituds es poden presentar, fins al dia 9 de gener de 2015 (inclòs), mitjançant registre d’entrada a l’Ajuntament.

(Més informació sobre el pla d’ocupació).

Les persones contractades treballaran en la reforma de la Plaça de l’Estació

Les 9 persones finalment seleccionades s’incorporaran al seu lloc de treball a la Brigada Municipal el dia 19 de gener. Totes elles treballaran en les obres de remodelació de la Plaça Josep Maria Vila (la Plaça de l’Estació) que durà a terme l’Ajuntament per consolidar aquest emblemàtic indret com el centre neuràlgic de Masquefa, i també en els treballs complementaris de l’obra de la primera fase de la piscina coberta que es farà a l’antic camp de futbol.

Posteriorment, durant el mes de febrer, l’Ajuntament convocarà un nou procés de selecció per a contractar unes altres 8 persones en situació d’atur, les quals se sumaran a aquestes primeres 9 contractacions. La contractació d’aquestes 17 persones en atur mitjançant aquest pla d’ocupació serà possible gràcies a la subvenció de 166.289,17 euros atorgats per la Diputació de Barcelona amb el Programa complementari de foment de l’ocupació local.

A més d’aquesta nova convocatòria, durant aquest darrer any l’Ajuntament ja ha pogut donar feina temporalment a unes altres 20 persones que es trobaven a l’atur mitjançant plans d’ocupació subvencionats pel SOC de la Generalitat i altres plans finançats amb aportacions de la Diputació i el Consistori.

Amb aquests plans d’ocupació, l’Ajuntament fomenta l’ocupació directa i contribueix, així, a pal·liar la problemàtica de l’atur derivada de la crisi. A més, el govern municipal impulsa també altres mesures per lluitar contra l’atur. Així, per exemple, ha potenciat el servei de creació i consolidació d’empreses i el servei d’orientació laboral, ha ampliat la programació de cursos formatius per a adults, empreses, comerços i emprenedors, i ha rebaixat la taxa d’obertura de nous negocis, entre altres.