L’Ajuntament de Masquefa obrirà al gener un centre de dia municipal amb capacitat per a 15 places per a donar resposta a les necessitats de la gent gran i les persones amb dependència.

El Consistori ha confiat la gestió de l’equipament al Consorci Sociosanitari d’Igualada, (CSSI) organisme públic constituït per l’Ajuntament de la capital de l’Anoia i el Consorci Social i de Salut de Catalunya, per la seva contrastada experiència en l’atenció a la gent gran i les persones amb dependència.

Amb el de Masquefa, el CSSI gestiona ja sis centres de dia, a més de dues residències, un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives, un Servei d’Atenció Domiciliària que actua a tota la comarca de l’Anoia i 66 pisos amb serveis per a gent gran.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el regidor Jordi González, i el president del CSSI i alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, han presentat avui l’acord de col•laboració per a la posada en marxa d’aquest nou equipament assistencial.

Boquete i Aymamí han explicat que la posada en marxa del centre de dia “és un primer pas”, ja que l’Ajuntament i el Consorci treballen ja “en un projecte molt més ambiciós” per a fer a Masquefa un futur complex assistencial amb residència, centre de dia, habitatges de lloguer amb serveis per a gent gran i un nou Casal d’Avis.

Millorar l’autonomia personal
El centre de dia és un servei de l’Ajuntament de Masquefa que prestarà, durant el dia, suport a les persones amb dependència per ajudar-les a recuperar i millorar l’autonomia personal i, d’aquesta manera, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual.

Els professionals del centre hi oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural individualitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària.

Comptarà amb un equip humà interdisciplinar integrat per un director tècnic, un responsable higienicosanitari, auxiliars de gerontologia, animadors socioculturals, fisioterapeutes, i treballadors socials.

Serveis i instal•lacions
El centre de dia de Masquefa oferirà acolliment i convivència, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia i dinamització social. També activitats de lleure, suport personal, social i familiar, i seguiment i prevenció de la salut.

D’altres serveis que oferirà són servei de menjador, àpats en el centre i àpats a domicili (sopars), bugaderia, fisioteràpia, podologia i transport adaptat.

L’equipament es troba situat a les antigues dependències de l’Espai Infant de Masquefa, que han estat rehabilitades per a acollir aquest nou servei. El centre de dia obrirà portes de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Sol•licituds de plaça
Per a més informació i per a sol•licitar plaça al nou centre de dia les persones interessades poden adreçar-se a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36).

El futur complex assistencial
Amb l’entrada en funcionament d’aquest equipament l’Ajuntament de Masquefa referma la seva aposta per atendre les necessitat del col•lectiu de la gent gran i les persones dependents. Paral•lelament l’Ajuntament treballa, també en col•laboració amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada, en un projecte per fer a Masquefa un complex assistencial amb diversos serveis d’atenció a la gent gran.

D’una banda, el complex inclourà una residència amb 84 places. D’altra banda, un nou centre de dia, aleshores amb capacitat per a 30 places. I en tercer lloc, 16 habitatges de lloguer amb serveis per a la gent gran. També s’hi farà un nou Casal d’Avis.

Es preveu que el complex assistencial per a la gent gran comportarà una inversió de fins a 9 milions d’euros.