La formació es durà a terme dissabte 7 de març i per a participar-hi cal reservar plaça enviant un correu electrònic a l’adreça joventut@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 85 21.

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Masquefa organitza el pròxim mes de març un taller de fiscalitat adreçat al teixit associatiu local amb l’objectiu de millorar la gestió econòmica de les entitats del municipi i acostar als seus responsables la normativa relativa a les obligacions fiscals i conceptes claus com ara el d’activitat econòmica.

Aquesta formació està adreçada a tots els membres d’entitats sense ànim de lucre, en especial a les persones que s’encarreguen de la tresoreria. Es tracta d’un taller participatiu on es combina exposicions teòriques i l’estudi de la normativa fiscal vigent amb el treball sobre exemples i casos pràctics.

La sessió es durà a terme el dissabte 7 de març, de 10 h a 14 h, a la sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa; i el temari del taller serà el següent:

Exposicions teòriques

 • Actualitat en matèria fiscal.
 • Certificat de representació de persona jurídica (certificat digital). Hi estem obligats?
 • Les comunicacions amb Hisenda.
 • Obligacions fiscals.
 1. El Codi d’Identificació Censal (CIF o NIF) i la Declaració Censal.
 2. Impost d’activitat econòmiques (IAE).
 3. L’Impost sobre el Valor Afegit (IVA).
 4. L’impost sobre Societats (IS).
 5. L’impost de la renda de les persones físiques (IRPF).
 6. La declaració d’operacions amb tercers (model 347).
 7. Donatius i mecenatge.

Continguts pràctics

 • Casos pràctics: es treballaran exemples del càlcul de la prorrata de l’IVA I de l’impost de societats.
 • Si les condicions de l’aula ho permeten es proposarà als participants una activitat pràctica online, del tipus “Kahoot!”, amb preguntes i respostes sobre els temes tractats.