L’Ajuntament de Masquefa i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de les AMPA de la vila, or anitzen dues sessions formatives de suport a la tasca educativa de les famílies. Es tracta de dos tallers que inclouran tècniques teatrals i que volen proporcionar als pares i mares recursos per reflexionar i actuar davant de situacions de conflicte en les famílies, i també per millorar la participació en les AMPA i altres espais de representació en la comunitat educativa.

Més informació

Taller-teatre ‘Fem les paus?’. Apropament a la gestió de conflictes per famílies.
A càrrec de l’Associació Cultural l’Altell.

Finalitat: aquest taller té com a objectiu oferir recursos pràctics per a la resolució de conflictes en família i la millora de la comunicació. Els participants podran reflexionar sobre els sentiments i les emocions que susciten les situacions de conflictes, sobre la diversitat d’actuacions possibles i sobre les conseqüències d’aquestes.

Contingut:
. La complexitat del conflicte i la seva visió positiva. Tipologia de conflictes.
. Els conflictes com una eina de canvi positiva pel sistema familiar.
. Famílies i tipologies de família: com encarem cada conflicte depenent del tipus de nucli familiar en que convivim.
. La comunicació pròpia i la del sistema familiar. Conflicte i comunicació

Metodologia: dinàmiques de participació de grup, reflexions i comentaris de l’experimentació personal. Es complementa amb aportacions teòriques i una dramatització del grup.

Destinataris: grup de pares i mares amb fills de qualsevol edat, indistintament de la tipologia de família. Màxim 24 persones.

Data: dimecres 26 d’octubre, de 5 a 2/4 de 8 de la tarda, a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

Inscripcions: del 10 al 21 d’octubre a www.masquefa.cat o a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (C/ Crehueta, 33).

Taller-teatre ‘La teva opinió sí compta’. La participació a les AMPA
A càrrec de Forn de teatre Pa’tothom

Finalitat: Analitzar i reflexionar sobre la participació dels pares i mares en les AMPA i en els altres espais de representació de la comunitat educativa, mitjançant el teatre interactiu.

Contingut: situacions comunes que generen conflictes, problemes i manca de participació en el dia a dia de les AMPA.

Metodologia: per estimular el treball posterior en grups, l’escena que es presenta – tot mostrant una problemàtica específica- esdevé l’impuls per aprofundir sobre el conflicte. Això genera una anàlisi i construcció conjunta, que obliga a replantejar els processos i el context que viuen, per a permetre pensar el tipus d’accions per a dur a terme.

Destinataris: famílies en general i mares i pares d’ AMPA. Màxim 30 persones.

Data: dimecres 9 de novembre, de 5 a 7 de la tarda, a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

Inscripcions: del 10 d’octubre al 4 de novembre a www.masquefa.cat o a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (C/ Crehueta, 33).