Divendres al migdia es va presentar, al Centre Tecnològic Comunitari, l’Espai Emprèn, un punt de trobada, formació i altres serveis gratuïts per a emprenedors, empresaris i persones que tinguin en ment la idea de crear el seu propi negoci. L’Espai Emprèn aglutina tots els recursos que l’Ajuntament de Masquefa posa a la disposició d’aquest col·lectiu amb l’objectiu de continuar impulsant l’emprenedoria.

La tècnica d’Emprenedoria i Empresa de l’Ajuntament, Sílvia Mas, va detallar quins són aquests recursos i serveis. L’Espai Emprèn ofereix suport tècnic, proporcionant informació i assessorament per crear el propi negoci, donant suport en la creació del Pla d’Empresa, i elaborant el certificat de viabilitat que permet sol·licitar préstecs bancaris. També acompanya les empreses que estan ja tenen en marxa el seu projecte professional per ajudar-los a consolidar-lo.

A més, l’Espai Emprèn és un espai de trobada on les persones que estan generant o han generat el seu projecte professional poden trobar-se periòdicament per compartir coneixements i experiències, crear sinèrgies i establir contactes professionals. A la vegada, vol contribuir a donar a conèixer i fer difusió dels projectes dels emprenedors.

Finalment, des de l’Espai Emprèn s’organitzen també cursos i tallers per a adquirir coneixements específics i millorar les habilitats com a empresari. A més, una de les novetats és que, a partir del mes de febrer i durant tot l’any, s’organitzaran píndoles formatives, sessions de curta durada sobre coneixements molt pràctics i necessaris en el dia a dia de l’activitat professional.

Posteriorment la consultora, formadora i coach masquefina Laia Pascual, de Vitis Consulting, va impartir el seminari ‘Com ser un emprenedor d’èxit?’. En un format molt dinàmic i interactiu, la sessió va oferir coneixements bàsics sobre les habilitats imprescindibles que ha de tenir una persona emprenedora per poder portar a bon port el projecte professional, i va contribuir a resoldre els dubtes dels participants.

“Posar la llavor per generar oportunitats”
L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde, Xavier Boquete, qui va destacar que l’Espai Emprèn “dóna continuïtat a una aposta per l’emprenedoria que l’Ajuntament ja ve fent des de fa molt temps, i que té un exemple molt clar en l’obertura del Centre Tecnològic Comunitari, l’any 2009”. Ara, aquesta aposta “es reforça, afavorint els contactes entre emprenedors i potenciant la formació per a emprenedors”.

Boquete va explicar que les administracions “si bé, no poden tenir la solució a tot, sí que estan obligades a posar la llavor que permeti generar oportunitats”. En aquest sentit, va recordar la feina que l’Ajuntament de Masquefa ve fent en tres àmbits. D’una banda, oferint suport a les persones que tenen una idea de negoci i volen crear la seva pròpia empresa, i a les empreses en funcionament perquè puguin consolidar el negoci. D’altra banda, promovent la formació tant per a emprenedors com per a persones que cerquen feina. I, finalment, posant facilitats a les empreses perquè s’instal·lin a Masquefa i creïn ocupació. En aquest darrer sentit, va posar d’exemple el polígon del Clot del Xarel·lo, que aquest mateix 2015 arribarà a la plena ocupació amb la implantació d’Auto-Grues Sant Jordi. En aquest mateix polígon, la multinacional alemanya Aldi Supermercats ja hi té en funcionament un gran centre logístic.