L’Ajuntament de Masquefa continua potenciant la formació per a adults. Per al primer trimestre del 2015 (de gener a març) ha organitzat fins a una setzena de cursos, tallers i xerrades en àmbits com la formació per a l’ocupació, la creació i consolidació d’empreses i comerços o les tecnologies de la informació i la comunicació, entre altres.

Totes aquestes propostes es recullen en una nova edició de la Guia formativa per a persones adultes que ja podeu consultar a la pàgina web municipal www.masquefa.cat (a la columna de la dreta, a l’apartat dels destacats). També trobareu la guia en format paper a l’Ajuntament, al Centre Tecnològic Comunitari i als forns.

Espai Emprèn
La programació per al primer trimestre de 2015 potencia l’oferta formativa per a empreses i emprenedoria, gràcies a la creació d’un nou servei, l’Espai Emprèn, que entrarà en funcionament al gener.

L’Espai Emprèn serà un punt de trobada per crear sinèrgies entre totes les persones que estan generant o han generat ja un projecte professional. També posarà al seu abast diversos recursos de forma gratuïta: la persona emprenedora podrà rebre suport tècnic, orientació i assessorament en l’elaboració del pla d’empresa, podrà assistir a píndoles formatives i tallers per adquirir coneixements específics i millorar les seves habilitats com a empresari, i també podrà generar networking empresarial col•laborant i fent contactes amb altres emprenedors. A més, els emprenedors podran fer difusió del seu projecte empresarial. El nou servei ‘Espai Emprèn’ es presentarà el 23 de gener, a les 12 del migdia, a la Sala d’Actes del CTC (avinguda Catalunya, 60).

En l’àmbit de l’emprenedoria, el primer trimestre de 2015 es faran fins a 6 noves accions formatives relacionades amb la creació i consolidació d’empreses: ‘L’objectiu del meu negoci’, ‘Planificar amb MindMaps’, ‘Aprendre a generar oportunitats de vendes’, ‘Vendre en temps difícils: 5 claus per l’estratègia comercial’, ‘LOPD: Deures que té l’empresa i l’autònom en contractació segons la Llei de Protecció de Dades’, i ‘Els punts claus per redissenyar el punt de venda’.

Curs d’anglès d’atenció al públic
Una altra novetat de la programació formativa per a adults d’aquest primer trimestre del 2015 és que l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat per poder impartir un altre curs gratuït de Formació Ocupacional, subvencionat pel mateix SOC i pel Fons Social Europeu. En concret es tracta d’un curs d’anglès d’atenció al públic adreçat preferentment a persones en situació d’atur, que podran, així, potenciar el seu currículum i incrementar les opcions de trobar feina. De 220 hores lectives, la superació d’aquest curs d’anglès d’atenció al públic permetrà als alumnes obtenir un diploma d’assistència i aprofitament reconegut per la Generalitat. La persona participant adquirirà competències concretes d’atenció al públic en llengua anglesa. Per optar a aquesta formació cal trobar-se a l’atur, estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació, i tenir un nivell acadèmic mínim de Graduat Escolar, a més d’experiència acreditable en el sector administratiu com a secretari/ària o telefonista/recepcionista. En el cas dels menors de 24 anys, és important estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil.

El curs es farà a la Sala d’Actes de la Biblioteca i començarà el 30 de desembre, de 10 del matí a 12 del migdia, amb la presentació i la primera classe. Les sessions es reprendran després de festes, el 8 de gener, i s’allargaran fins al dia 24 d’abril. L’horari de les classes es de dilluns a divendres, de 10 del matí a 1 del migdia. Totes les persones interessades poden fer les preinscripcions al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) per entrar en el procés de selecció d’alumnes.

La Guia d’oferta formativa per a adults recull també altres propostes.

(Descarregueu-vos la guia)