El masquefí Lluís Esteve Domènech era un gran aficionat a l’art del pessebrisme. Barber de professió, durant molts anys es va dedicar de manera altruista a muntar el pessebre de l’Ajuntament per les festes de Nadal. Malauradament el 8 de març de 2012 el Lluís ens va deixar. Complint la seva voluntat, la seva vídua, l’Eulàlia Bosch Almirall, ha fet donació a l’Ajuntament de totes les peces de pessebre que el seu espòs havia col·leccionat durant bona part d’una vida dedicada a cultivar el pessebrisme.

Dilluns l’Ajuntament va voler agrair la donació a la família en un emotiu acte a la Sala de Plens. L’Eulàlia i els seus dos fills, la Pepita i el Lluís Esteve Bosch, van rebre els agraïments dels regidors del Consistori.

L’alcalde, Xavier Boquete, va pronunciar unes sentides paraules en record de Lluís Esteve i, en nom de tots els maquefins, va voler fer un doble agraïment, “pel valor de les peces que la família dóna a la vila” i també “per les moltes hores que en Lluís passava cada any muntant el pessebre de l’Ajuntament”.

L’alcalde va lliurar a l’Eulàlia una placa commemorativa. Tant ella com els seus dos fills van rebre un ram de flors, entre les quals destacaven uns vistosos lliris blancs, pels quals en Lluís havia tingut sempre especial predilecció.

Les peces donades per la família Esteve Bosch es guarden a la Biblioteca Municipal i cada Nadal s’utilitzaran per a fer el pessebre de l’Ajuntament.