L’Ajuntament de Masquefa treballa en la recuperació dels pous municipals per aprofitar al màxim els recursos propis i garantir el subministrament d’aigua davant l’alerta de sequera. Així, es recuperaran els 6 pous d’aigua potable de titularitat municipal que hi ha a Masquefa, anomenats pou Alzinar, pou Xops, pou Petit, pou Badó, pou 2 i pou 3.

Es preveu que aquests pous, en desús des del fort aiguat de l’any 2001, aportaran conjuntament uns 1.000 metres cúbics diaris d’aigua de mitjana. Aquesta xifra representa el 40% del volum total subministrat anualment a Masquefa.

Des de l’any 2001 Masquefa rep l’aigua que subministra la companyia Aigües Ter Llobregat. Aquesta empresa té previst incrementar la tarifa que paguen els veïns en un 35% l’any 2009 i en un 50% el 2010 per la posada en marxa de noves instal·lacions. Amb l’aportació d’aigua dels sis pous municipals, l’Ajuntament també té com a objectiu que els increments de la tarifa no superin l’IPC actual.

Els treballs, que s’iniciaran en breu i s’enllestiran en el termini de tres mesos, consisteixen a equipar els pous i posar en servei les instal·lacions necessàries per a l’aprofitament de l’aigua. Entre d’altres actuacions, es netejarà l’entorn i l’interior dels pous i se substituiran els equips actuals per nova maquinària. També s’instal·larà un aparell analitzador per comprovar periòdicament la qualitat de l’aigua dels pous, la qual es barrejarà amb la que subministra Aigües Ter Llobregat.

L’actuació té un pressupost de més de 245.000 euros i està subvencionada en un 80% per l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat.