L’Ajuntament destinarà una partida total de 170.000 euros a reformar i dignificar diverses places, jardins i vies públiques. Aquest pla per continuar fent de Masquefa un municipi endreçat i agradable inclou moltes actuacions ja previstes en el Pla de Mobilitat, així com altres intervencions. El projecte estrella és la remodelació dels cèntrics jardins de la Torre dels Tena.

Aquesta remodelació –que s’iniciarà dilluns vinent, 19 de maig, i estarà acabada per la Festa Major- té com a objectiu garantir que l’històric i emblemàtic conjunt que formen aquests jardins i la plaça de l’Estació continuï sent el centre neuràlgic de l’activitat cultural, d’oci i de dinamització econòmica que ha estat fins ara. Es tracta d’adequar l’espai per poder donar una millor resposta als esdeveniments populars que s’hi celebren -avui molt més multitudinaris que fa uns anys pel creixement de la població-, i consolidar-lo també com un escenari que pugui acollir encara més i noves activitats en unes condicions òptimes. També el mercat setmanal es veurà beneficiat per aquesta reforma: podrà créixer i, d’aquesta forma, s’aconseguirà consolidar-lo.

Per complir aquests objectius el projecte preveu diverses accions que permetran millorar l’espai dels jardins de la Torre dels Tena, mantenint alhora l’essència i simbolisme d’aquest indret amb el qual les generacions passades i presents mantenen un fort vincle emocional, i preservant-lo com un llegat per a les generacions futures.

Un exemple d’aquesta sensibilitat per adequar la zona i mantenir-ne l’essència és la intervenció que es farà amb la bancada que hi ha davant de l’antic ambulatori. L’edifici de l’antic ambulatori s’està adequant com a nou Casal de la Gent Gran i aquesta bancada s’haurà de desplaçar uns metres per poder fer que l’accés al nou Casal sigui accessible. La bancada es desmuntarà per poder recuperar-ne les totxanes i es tornarà a col·locar en la nova ubicació dins dels jardins. També s’hi plantarà nous arbres i vegetació.

Amb la reforma, tot l’entorn de l’antic ambulatori i de l’actual Casal de la Gent Gran (la Torre dels Tena) quedarà a un mateix nivell, guanyant així un espai més funcional. També s’hi posarà un paviment com el que encercla la plaça, fet que li donarà una continuïtat estètica harmoniosa. A més, s’eixamplarà la vorera del carrer Escoles i s’hi plantaran nous arbres.

Contractació de persones en atur
Per a executar aquest pla l’Ajuntament també compta amb una subvenció de 51.000 euros de la Diputació de Barcelona per contractar veïns de Masquefa que es troben en situació d’atur mitjançant Plans d’Ocupació. Es tractarà de contractes de sis mesos de durada a jornada complerta.

La setmana que ve l’Ajuntament iniciarà un primer procés de selecció de 7 persones que es contractaran per dur a terme les reformes previstes en aquest pla per remodelar i dignificar les places i jardins, així com també per a les tasques pròpies de manteniment dels espais públics. La voluntat de l’Ajuntament es convocar en breu un altre pla d’ocupació per poder contractar més persones en atur.

D’altra banda, en una segona fase, el Consistori obrirà un espai de debat i participació amb les entitats i els vilatans per estudiar la continuïtat del projecte amb l’adequació també de la plaça i la resta del seu entorn.