Durant la trobada els joves van conèixer els diferents espais i departaments que componen el consistori i la feina que s’hi duu a terme en cadascun d’ells.

Divendres 7 d’abril, l’Ajuntament de Masquefa va rebre la visita dels alumnes que enguany formen part del ‘Projecte Singulars’. Els joves es van reunir amb l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, a la sala de plens per preguntar i resoldre dubtes sobre el funcionament intern de l’administració; i posteriorment, van participar d’una visita pels diferents espais i departaments que componen la Casa de la Vila amb l’objectiu de conèixer de primera mà la tasca que s’hi duu a terme en cadascun d’ells.

Entre les preguntes que els alumnes van formular a l’alcalde Masquefa hi havia qüestions com ara la història de l’edifici Francesc Mata i Sanghés de La Beguda Alta, el serveis que s’ofereixen al Centre Tecnològic i Comunitari (CTC) de Masquefa, les obligacions que comporta ser batlle d’una vila o les tasques que es duen a terme a l’Ajuntament.

Un cop finalitzada la trobada, Xavier Boquete va agrair als alumnes la seva visita, els va felicitar per la feina feta al projecte des de la seva arrencada el passat mes de gener i els va convidar a repetir l’experiència.

El ‘Projecte Singulars’ -impulsat per l’Ajuntament, la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes- es va iniciar el mes de gener de 2017 amb un grup format per vint alumnes i finalitzarà el desembre de 2017. Les aules formatives estan ubicades a l’edifici Francesc Mata i Sanghés, a La Beguda Alta. En aquest espai es duen a terme activitats formatives per adquirir els coneixements bàsics per accedir a un lloc de treball. Des del projecte també es continua vinculant els aprenentatges a l’entorn mitjançant serveis a la comunitat, com ara la cura i manteniment de zones enjardinades de les escoles, i en col·laboració amb l’Associació Grup de Voluntaris. Així mateix, es dóna continuïtat al contacte amb empreses i serveis del territori que permeten el coneixement del món laboral i, per tant, suposen una finestra d’accés al mercat de treball.