El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha atorgat al consistori masquefí el primer premi en la categoria de municipis de 5.001 a 20.000 habitants en reconeixement a la implementació i l’ús dels serveis d’administració electrònica oferts a la ciutadania i a les empreses.

L’Ajuntament de Masquefa va rebre dimecres 21 de març un reconeixement públic per l’ús de les eines d’administració electrònica durant el Congrés de Govern Digital Local 2018 celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquesta distinció s’atorga en base als indicadors objectius que recull el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) analitzant els webs dels ens locals i l’ús dels serveis del mateix consorci.

Els resultats obtinguts es publiquen en un informe sobre l’administració electrònica que, entre d’altres, recull aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica, si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, o bé si l’Ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions. Masquefa va rebre la distinció en la categoria de municipis de 5.001 a 20.000 habitants conjuntament amb altres localitats catalanes.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, mostra la seva satisfacció per aquesta distinció que ha situat el municipi en primera posició i ha felicitat a totes les persones que des de l’Ajuntament treballen per facilitar l’administració electrònica perquè “hem obtingut aquest reconeixement gràcies a la feina ben feta”. Boquete, a més, també agraeix l’esforç que realitza el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya a l’hora de “posar al nostre abast totes les eines electròniques, que ens faciliten molt la feina”. Finalment, l’alcalde també destaca que aquesta distinció “ens engresca a continuar en aquesta línia i ens indica que anem per bon camí i que hem de continuar reforçant, avançant i anar perfeccionant aquestes eines que són facilitadores”.