Amb aquesta adhesió el consistori aposta per promoure una participació en l’entorn digital més respectuosa, creativa i positiva.

L’entitat FundiPau (Fundació per la Pau) ha presentat recentment la campanya #PacifiquemlesXarxesSocials, una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Masquefa i que té com a objectiu sensibilitzar a la població i a les institucions de la importància de promoure una participació activa a les xarxes socials i a l’entorn digital que sigui més respectuosa, creativa i positiva.

Les xarxes socials formen part de la vida i de la quotidianitat d’un gran nombre de persones i s’han convertit en un mitjà habitual de relacionar-se, debatre i discutir, especialment entre els adolescents i joves. És un espai on circulen idees, propostes i crítiques més que interessants i necessàries. Però la facilitat d’accés a un fòrum públic, rere la protecció d’una pantalla i de vegades de forma anònima, ha fet créixer també la presència d’insults, difamacions i fins i tot amenaces, contribuint a la creació d’un clima de tensió que surt del món digital però que té un impacte real i afecta la convivència.

Per tot plegat, FundiPau comparteix un document amb 15 propostes per a promoure un entorn digital més interessant i respectuós. Les diferents accions les podeu consultar íntegrament en aquest enllaç; i tota la informació sobre la campanya la trobareu en aquest link.