L’equipament s’ubicarà a Martorell i oferirà un servei d’atenció i de llar residència a un màxim de 48 persones. El consistori, mentrestant, també es compromet a finançar les activitats d’esplai que l’Associació Pro-disminuïts psíquics Arc de Sant Martí duu a terme.

L’Ajuntament de Masquefa i Arc de Sant Martí –entitat que té com a principal objectiu fomentar la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies- han formalitzat recentment dos acords de col·laboració. La signatura dels convenis ha anat a càrrec, aquest divendres 3 de maig, de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; i de Rosa Cadenas, representant de l’Arc de Sant Martí.

Subvenció per a la construcció d’un equipament per a persones amb discapacitat

L’Ajuntament ha adquirit el compromís de concedir a la Fundació Privada Arc de Sant Martí una subvenció extraordinària per valor de 6.000€ anuals durant els anys 2020 i 2021 que aniran destinats íntegrament a finançar el cost de construcció d’un complex d’habitatges a Martorell destinat a persones amb discapacitat intel·lectual. L’edifici, que acollirà un màxim de 48 residents, oferirà un servei d’atenció i de llar residència. Finalment, el 5% del finançament d’aquest equipament prové dels convenis signats amb els ajuntaments vinculats a la fundació.

En aquest sentit, a l’equipament hi tindran prioritat totes les persones amb discapacitat intel·lectual que assoleixin les condicions necessàries, derivades del consistori masquefí.

Conveni per al finançament de les activitats d’esplai

Finalment, l’Ajuntament també ha formalitzat, un any més, un conveni amb l’Associació Pro-disminuïts psíquics Arc de Sant Martí per a finançar les activitats d’esplai de dissabte a la tarda que duu a terme l’associació. En aquest cas, l’import de l’ajut és de 2.000€.