L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, assistirà aquest dissabte, en representació de l’Ajuntament, a l’acte institucional promogut per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència per lliurar al President de la Generalitat, Artur Mas, i a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els acords en suport de la consulta del 9N aprovats per una amplíssima majoria d’ajuntaments catalans, entre aquests el de Masquefa.

L’acte, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, serà la major concentració d’alcaldes catalans de la democràcia, segons que informen els organitzadors. Més del 90% dels ajuntaments catalans s’han posicionat a favor de la consulta aprovant la moció elaborada conjuntament per l’AMI i l’ACM.

El de Masquefa va ser un dels primers Ajuntaments en aprovar la moció de suport a la consulta, en un Ple Extraordinari celebrat el 22 de setembre. L’acord fa públic el compromís del Consistori de facilitar tots els recursos i eines necessàries per fer-la possible, a l’empara legal de la Llei de Consultes, i fa una crida a la ciutadania a participar en la consulta.

El Ple extraordinari va ser convocat a petició dels 8 regidors del grup de Convergència i Unió (CiU), la regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el regidor no adscrit David Minoves. L’acord va prosperar amb 9 vots a favor -7 de CiU (la regidora Laia Albiol no va poder assistir a la sessió en trobar-se a l’estranger), el de la regidora d’ERC i el del regidor Minoves- i 2 vots en contra: el de Força Masquefa i el del Partit Popular. La regidora de Progrés Municipal-PSC-APM va excusar la seva absència al Ple.