L’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, va ser nomenat president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Beguda Alta en l’assemblea general d’aquest organisme celebrada el 18 de novembre. Carbonell pren així el relleu a l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, que fins ara n’havia estat el president. Els estatuts de la Mancomunitat preveuen que la presidència serà rotativa entre els alcaldes dels tres municipis que en formen part: Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons.

En l’assemblea general també es va aprovar nomenar vicepresident primer de la Mancomunitat l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Àlex Jover, i vicepresident segon l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete.

Constituïda l’any 2009, la Mancomunitat Intermunicipal de La Beguda Alta és resultat de la voluntat dels tres ajuntaments de col·laborar i cooperar per resoldre les mancances en alguns dels serveis que històricament havien patit els begudencs i begudenques, moltes de les quals tenien el seu origen en la complexa situació administrativa d’aquest nucli de població. La Beguda Alta pertany administrativament a tres municipis i tres comarques. Fets com que un mateix carrer, plaça o casa pertanyin a la vegada a més d’un municipi havien dificultat històricament la prestació de serveis bàsics.

En aquests dos anys de funcionament la Mancomunitat ha dut a terme l’ampliació de la Llar d’Infants Francesc Mata i Sanghés i la construcció del pas elevat que ha solucionat el perill que suposava la cruïlla existent entre els accessos a l’escola i la urbanització El Turó i la carretera B-224z. Gràcies a la col·laboració entre els tres ajuntaments també s’han fet els treballs de millora a la carretera de La Beguda per suavitzar el revolt de Ca l’Estantís i eliminar així un punt negre de la xarxa viària, i s’ha habilitat un pàrquing davant la rectoria.