L’Ajuntament de Masquefa felicita l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural pel reconeixement que ha obtingut en els Premis Ateneus 2013, un certamen que organitza la Federació d’Ateneus de Catalunya per posar en valor les millors accions desenvolupades pels més de 150 Ateneus federats i al qual aquest any es van presentar 51 candidatures.

L’Alzinar va resultar guanyador en la categoria de Capacitat d’Innovació, gràcies a la seva aplicació per a telèfons mòbils, anomenada ‘Aplicació Mòbil de l’Alzinar’. El jurat del guardó va atorgar el primer premi de la categoria al projecte de l’entitat masquefina per l’esforç de l’entitat per treballar la comunicació mitjançant les TIC amb l’objectiu d’apropar la informació als socis i als vilatans de Masquefa.

El Premi a la Capacitat d’Innovació premia els projectes que destaquen per la seva innovació en qualsevol dels àmbits dels ateneus: la gestió, les infraestructures, la comunicació… També reconeix l’originalitat i l’adequació de la proposta a les necessitats de les persones associades i a la realitat social.

Dissenyada per Daniel Mas, estudiant i soci de l’Alzinar, l’aplicació vol apropar l’esperit i les activitats de l’entitat a tota la societat mitjançant les tecnologies al nostre abast, en aquest cas la xarxa d’Internet mòbil i els ‘smartphones’. L’aplicació, que de moment només està disponible per al sistema Android, permet conèixer mitjançant el telèfon tota la informació de l’Alzinar. La pantalla inicial està organitzada de manera que es pugui accedir ràpidament a l’agenda de l’entitat, a la informació de les activitats i cursos que organitza, al blog de l’Alzinar, i a tots els perfils en xarxes socials (facebook, twitter, flickr i Youtube), així com a la informació de contacte de l’entitat.

Els Premis Ateneus d’aquest 2013, que arribaven a la 24a edició, es van celebrar dilluns al Parlament, amb motiu del 30è aniversari de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Van constar de cinc categories. A més de l’Alzinar, les entitats distingides amb els primers premis van ser l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona (amb el Premi “Jove, proposa!”); l’Ateneu Barcelonès (en Mitjans de Comunicació), Casal Societat La Principal de Vilafranca (en Creativitat Artística) i l’ACR de Fals (en Foment a la Participació).

Per primera vegada, i en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, es va lliurar un reconeixement a la Integració Social, que va recaure en el projecte ‘Enllaç’, el qual apropa la música a les persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental. Aquest projecte el duen a terme conjuntament l’Orfeó Lleidatà amb el Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, la Federació ALLEM de Lleida, la Fundació ASPROS de Lleida, l’Associació Salut Mental Ponent de Lleida, el Shalom Taller de Lleida.