El tradicional Aplec al Cementiri Vell va posar, el Dilluns de Pasqua, el punt final als actes de la Setmana Santa a Masquefa. Al matí, diversos veïns van pujar-hi a peu per gaudir d’un esmorzar popular. Seguidament a l’església de Sant Pere i la Santa Creu es va celebrar la missa, que va donar pas a una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. Alguns dels assistents van aprofitar per quedar-s’hi i fer la tradicional costellada i menjar la mona, en companyia de familiars i amics.

L’agenda de Setmana Santa va començar amb la benedicció del Diumenge de Rams i la tradicional missa a la parròquia de Sant Pere. Va continuar el Divendres Sant, amb una jornada dedicada als actes religiosos tradicionals. Al matí es va fer el viacrucis i, a la tarda, l’ofici de missa i la posterior processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores. Els ‘costaleros’ van carregar sobre les seves espatlles les imatges del Crist i de la Verge per passejar-les pels carrers, acompanyats de ‘nazarenos’ i de molts fidels. Les habituals ‘saetas’ i la Banda de Músics de Can Parellada van amenitzar la processó.

Dos dies després, Diumenge de Pasqua, els masquefins van poder veure i escoltar pels carrers de la vila una cantada infantil de caramelles. Els infants van anar acompanyats en el recorregut per la Colla de Ball de Bastons de Masquefa. Tots ells van fer una actuació també dins la parròquia de Sant Pere.