El popular aplec al Cementiri Vell va posar, el Dilluns de Pasqua, el punt final als actes de la Setmana Santa a Masquefa. Diversos veïns van pujar a peu fins al Cementiri Vell ja a primera hora del matí per gaudir d’un esmorzar popular amb coca i xocolata. Després, l’església de Sant Pere i la Santa Creu es va omplir en la celebració de la missa, que va donar pas a una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Alguns dels assistents van aprofitar per quedar-se al Cementiri Vell a fer la tradicional costellada, i a menjar mona, en companyia de familiars i amics.

L’agenda de Setmana Santa s’havia estrenat el darrer diumenge de març amb la benedicció de rams i la missa a l’Església de Sant Pere, i va continuar el divendres 3 d’abril, Divendres Sant, amb una jornada dedicada als actes religiosos. Al matí es va fer el viacrucis i, ja a la tarda, l’ofici de missa i la posterior processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores. Els ‘costaleros’ i els ‘nazarenos’ van tornar a carregar sobre les seves espatlles les imatges del Crist i de la Verge per passejar-les pels carrers, acompanyats de molts fidels que van voler renovar la seva fe. Les habituals ‘saetas’ i la Banda de Músics de Can Parellada van amenitzar la processó.

Dos dies després, Diumenge de Pasqua, els masquefins van tornar a sentir una cantada infantil de caramelles pels carrers de la vila, una tradició que feia anys que s’havia perdut i que aquesta Setmana Santa es va recuperar gràcies a la col·laboració de dues masquefines, amb el suport de l’Aula de Música de l’Alzinar i de l’Ajuntament. Els petits cantaires van recórrer els carrers Serralet, Crehueta, Sant Pere i Major fins arribar a l’Ajuntament.

El sopar sota les estrelles es farà el divendres 1 de maig
Diumenge a la tarda, les condicions meteorològiques van obligar a suspendre una altra de les novetats previstes en l’agenda de Setmana Santa: el sopar sota les estrelles que s’havia de fer al Cementiri Vell. L’estat del cel, ennuvolat i tapat, va impedir fer-hi l’observació. Finalment, el sopar sota les estrelles es farà el divendres 1 de maig. Tots els assistents podran gaudir d’un sopar de carmanyola –l’Ajuntament posarà la beguda i les postres- i d’una observació del cel de nit a càrrec del científic Dr. Grant George Buffett. En el cas que les condicions meteorològiques ho impedissin, el sopar sota les estrelles es traslladaria a l’endemà, dissabte 2 de maig.