L’Agència de Residus de Catalunya subvencionarà aquest 2008 amb gairebé 310.000 euros tres actuaicions mediambientals a Masquefa.
 
D’una banda, l’ARC ha atorgat a l’Ajuntament una ajuda de 61.111,11 euros per a la millora de la deixalleria municipal i l’adquisició d’una deixalleria mòbil que s’anirà instal·lant en diversos punts del nucli urbà i les urbanitzacions.
 
D’altra banda l’Agència de Residus de Catalunya subvencionarà amb 82.300 euros la implantació dels servei de recollida de la fracció orgànica a les urbanitzacions. Es tracta de la segona fase de la implantació d’aquest servei a Masquefa, ja que des del maig passat la recollida de la fracció orgànica ja es duu a terme al nucli urbà.
 
Finalment l’Ajuntament rebrà també una subvenció complementària, per import de 166.252,82 euros, per als treballs de descontaminació del sól de la Rogelio Rojo, que presenta restes de l’activitat metal·lúrgica que va dur a terme aquesta fàbrica. Per a aquesta actuació es compta ja amb una ajuda de 85.300 euros de l’any 2007.