La localitat de Niça, a la Costa Blava francesa, va ser el 23 de juny la seu d’una més que exigent prova de la Iron Man de triatló, en què va participar per segon any consecutiu el masquefí Òscar Rufete. L’atleta va completar una meritòria actuació, però una inoportuna lesió a la planta del peu va obligar-lo a abandonar abans de poder completar la prova, quan n’afrontava ja el tram final.

Rufete, igual que els altres 2.800 participants d’arreu del món, va haver d’afrontar un recorregut de 3.800 metres d’aigua a mar obert, 180 quilòmetres en bicicleta —amb un desnivell positiu de 2.100 metres— i 42 quilòmetres de carrera. Va aconseguir completar amb èxit les proves de natació i bicicleta, però la lesió va impedir que acabés la cursa i va estroncar-li un somni per al qual s’havia preparat tota la temporada, amb nombrosos i durs entrenaments així com la participació en altres campionats.

Rufete va cobrir la prova de natació amb un bon registre d’1 hora i 16 minuts. Després va afrontar la cursa en bicicleta, un autèntic calvari de 180 quilòmetres amb moltes pujades pronunciades. Va ser precisament en el darrer tram d’aquesta prova quan va començar a sentir les molèsties a la planta del peu. Va haver de deturar-se, però al final va treure forces de flaquesa per acabar amb un temps de 6 hores i 46 minuts. Restava la carrera, en un passeig marítim on la calor asfixiant va ser una dificultat afegida. La lesió va ser aleshores un handicap insuperable. Tot i les molèsties, va aconseguir recórrer 15 quilòmetres, fent un bon cronòmetre d’1 hora i 6 minuts, abans de llançar definitivament la tovallola.

Tot i aquest regust amarg, Òscar Rufete agraeix el suport que va rebre de la seva família, els companys i l’entrenador, Ivan Herruzo.

Sense pràcticament temps per a recuperar-se, l’atleta masquefí ja ha començat a preparar la Challenge Calella, prova que disputarà el 2014.

Rufete fa una crida a tots els masquefins que, a partir del mes de setembre, vulguin sortir a córrer, nedar o anar en bicicleta plegats entre setmana. Els interessats li poden enviar un correu electrònic a poche48@hotmail.com, amb el nom, i el telèfon.