Auto-Grues Sant Jordi, empresa dedicada al reciclatge i emmagatzematge de vehicles fora d’ús, s’instal·larà a Masquefa, on preveu crear fins a 35 nous llocs de treball quan assoleixi la seva màxima activitat. L’empresa ocuparà una finca de 38.528 metres quadrats del polígon del Clot del Xarel·lo. Inicialment hi edificarà una nau de 3.000 metres quadrats que posteriorment preveu ampliar fins als 5.000. En la resta del solar hi habilitarà una campa per als vehicles.

Aquesta nova implantació empresarial en una de les comarques més durament castigades per la crisi i l’atur és fruit de la col·laboració público-privada. Es materialitza després de les gestions que els darrers temps han dut a terme l’Ajuntament, l’empresa, i la societat propietària de la finca. Totes tres han signat un conveni a tres bandes. Segons aquest acord, l’Ajuntament tramitarà i contractarà la modificació del planejament urbanístic necessària per poder acollir aquest tipus d’activitat. L’empresa Auto-Grues Sant Jordi n’assumirà les despeses –valorades en 40.000 euros.

A més, Auto-Grues Sant Jordi s’obliga, a petició de l’Ajuntament, a contractar el personal entre les persones inscrites a la borsa de treball municipal de Masquefa, donant prioritat als veïns empadronats al municipi.

El conveni es va aprovar dilluns, en una sessió extraordinària del Ple Municipal, per unanimitat. Va obtenir els vots a favor del govern (Convergència i Unió) i de tots els grups a l’oposició: Progrés Municipal (PSC-PM); Partit Popular, Força Masquefa, Esquerra i el regidor no adscrit David Minoves. A més, el Ple també va donar llum verd a l’aprovació inicial de la modificació del planejament urbanístic. L’aprovació definitiva és competència de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, posa aquesta operació d’exemple de “la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat per impulsar projectes que generin riquesa i llocs de treball en el territori”. En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament “ha posat totes les facilitats possibles” per fer realitat una nova implantació empresarial que permetrà “reforçar l’estructura productiva de Masquefa i crear nous llocs de treball, reduint una taxa d’atur que no podem acceptar de cap de les maneres”.

Auto-Grues Sant Jordi serà la segona empresa que s’instal·larà al polígon del Clot del Xarel·lo, on des de l’any 2010 ja hi ha el centre logístic de la multinacional Aldi Supermercats. Aquest polígon, situat al llindar del municipi de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès), destaca per la seva privilegiada situació -a només 30 quilòmetres de Barcelona- i les seves extraordinàries dimensions, que el fan especialment atractiu per a la instal·lació d’empreses capdavanteres que requereixen molts metres quadrats. A més, la zona es troba al peu de futures infraestructures viàries com el Quart Cinturó i el desdoblament de la B-224.