Només una desafortunada jugada final i una discutible decisió arbitral van impedir, diumenge, que l’equip sub-25 del Club Bàsquet Masquefa aconseguís el somni de pujar a Tercera.  Els masquefins s’ho jugaven tot a una carta. Era el darrer partit de lliga, i havien de guanyar, de 4 punts d’avantatge, el totpoderós Nou Bàsquet Olesa, líder de la classificació i finalment el campió. Aquesta victòria hauria permès als masquefins guanyar el bàsquet average –a Olesa van perdre de 3 punts- i fer-se amb una de les dues places que donen dret a l’ascens.

El pavelló, ple a vessar, va animar els seus jugadors com no s’havia vist mai. Amb l’alè d’aquesta afició de 10, els masquefins van completar un partit brillant i efectiu. Això explica que, a manca de 10 segons, s’arribés amb empat a 55 en el marcador i dos tirs lliures a favor dels locals. La intenció era errar el primer i capturar el rebot per mantenir la posició de la pilota i forçar com a mínim la pròrroga. Però el primer tir va entrar. Els masquefins van arribar a capturar el rebot del segon tir i a jugar-se-la amb un triple, que malauradament no va entrar. L’àrbitre tampoc no va assenyalar una més que possible falta personal sobre el llançador masquefí en el moment del tir. Després va xiular dues tècniques al conjunt local i el CB Masquefa va acabar perdent de tres, veient com s’esvaïa el somni de l’ascens en quedar tercer classificat a la lliga. L’Olesa va proclamar-se campió, mentre que l’altra posició d’ascens va ser per al Súria, que va acabar la lliga segon.

Tot i aquesta dolorosa derrota els masquefins encara poden tenir opcions de pujar a Tercera si algun equip de la categoria renuncia a la llicència i el CB Masquefa la pot adquirir. La setmana que ve hi ha programada una reunió amb la Federació per abordar aquesta possibilitat.

L’equip sub-25 del Club Bàsquet Masquefa ha completat una temporada extraordinària, en què ha hagut de veure’s les cares amb equips de gran talla. En tota la lliga els masquefins han perdut només 5 dels 26 partits que han jugat, tots ells davant dels rivals més forts: el campió Olesa, el subcampió Súria, i el Berga, un altre conjunt de la part alta de la taula.

El de l’equip sub-25 no és un cas aïllat. Els altres vuit equips del club també han signat una temporada molt bona i que ha servit per consolidar-los, fent palesa la bona tasca que està duen a terme l’entitat i el grup d’entrenadors. En total el Club Bàsquet Masquefa disposa de 9 equips (premini, mini, infantil masculí i femení, cadet masculí, sub-21, sub-25, sènior femení i veterans), en què militen 127 jugadors federats. Uns altres 30 jugadors han entrenat aquesta temporada amb els equips amb l’objectiu de federar-se i poder disputar les competicions la propera campanya. El club també té una escola de bàsquet.