Trenta representants de deu entitats de Masquefa van prendre part en les dues sessions formatives sobre l’ús de desfibril·ladors externs automàtics que va organitzar l’Ajuntament els divendres 25 d’abril i 9 de maig. En les sessions es va ensenyar com funcionen aquests dispositius que permeten actuar ràpidament en el cas que alguna persona pateixi una aturada cardíaca i proporcionar-li una primera assistència que pot ser fonamental per salvar-li la vida.

De sis hores de durada cadascuna, les sessions van combinar dues hores de teoria i quatre de pràctiques, en què els participants van experimentar amb el desfibril·lador amb l’ajut d’uns maniquins. Les van impartir els especialistes d’Espais Cardioprotegits Catalunya, la mateixa empresa que s’ha encarregat de la instal·lació de tres desfibril·ladors externs automàtics a Masquefa, concretament al camp de futbol, al poliesportiu i al CTC. Es tracta d’aparells d’alta tecnologia i que destaquen per la seva facilitat d’ús: qualsevol persona pot utilitzar-los en el moment en què sigui necessari, seguint les instruccions de veu que proporciona el mateix equip.

L’Ajuntament agraeix l’interès mostrat per les entitats, les quals van fer una valoració molt positiva de les sessions formatives. En ambdues sessions hi van participar entitats de diversos àmbits: el Gas a Fons, el Club Patinatge Artístic Masquefa, la colla de tabals i diables Pixafocs i Cagaspurnes, la Societat Recreativa Unió Begudenca, el Futbol Club Masquefa, el Futbol Sala Espardenya, el Club Esportiu Masquefa, el Grup de Voluntaris, l’ADF i el Club Bàsquet Masquefa.

Xerrada informativa per als vilatans
D’altra banda, l’Ajuntament organitzarà properament una xerrada informativa, adreçada a tots els vilatans, per ensenyar-los a utilitzar el desfibril·lador i a actuar davant d’una emergència. Tindrà una durada d’aproximadament dues hores i es farà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal. Les persones que hi vulguin assistir han d’inscriure-s’hi personalment a l’Ajuntament (C/ Major, 93), trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu a masquefa@diba.cat.

El personal de l’Ajuntament ja va fer aquesta sessió ara fa unes setmanes.