L’Ajuntament posa en valor aquesta acció i agraeix a tots els professionals d’aquestes farmàcies la seva tasca durant la pandèmia.

Des de fa setmanes la Farmàcia Masquefa i la Farmàcia Clotilde Durban Masquefa duen a terme de forma voluntària tests d’antígens ràpids entre els alumnes i professors dels diferents centres educatius del poble per a detectar entre la comunitat educativa possibles casos positius de Covid-19.

Ambdues farmàcies estan adherides al Programa TAR (Test d’Antígens Ràpid), una proposta conjunta del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya per a facilitar la realització de tests de forma àgil per tallar al més aviat possible les cadenes de transmissió a les escoles i instituts.

Aquest test gratuït, atès que està finançat pel sistema públic de salut, es realitza presencialment a la Farmàcia Masquefa i a la Farmàcia Clotilde Durban Masquefa sota cita prèvia i supervisat per un professional farmacèutic. Així, els alumnes i professors que s’han de sotmetre al test reben una notificació del centre educatiu, on se’ls indica els passos a seguir. A més, també troben la prescripció de la prova diagnòstica TAR al seu pla de medicació a La Meva Salut.

Entre els infants i professors de primària aquests tests es duen a terme des de fa uns dies, passades les festes de Nadal; mentre que en el cas dels alumnes i professorat de batxillerat i secundària, les proves es realitzen des del passat mes de setembre. Cal recordar que les proves estan adreçades únicament a aquelles persones que presenten simptomatologia, però que han son contacte estret amb una persona infectada.

Fins al moment, entre ambdues farmàcies ja s’han realitzat més de 1.000 test d’antígens ràpids.